Min boksamling

20130623_211639Samlade mina böcker i de ämnen som drar i mitt hjärta som mest, nämligen blygsel, introversion, social fobi och HSP och fann att de var en del. De jag gillar mest lade jag på min hylla i min nya sekretär och jag tycker det blev himla fint. Jag älskar verkligen att ha böcker. Jag funderar även på att beställa hem Elaine Aarons bok ”The highly sensitive person in love”. Nu när jag och David bor tillsammans kan det vara klokt att läsa på lite om hur vi känsliga är i relationer. Tror det kan öka förståelsen än mer och göra det enklare att hantera varandras beteenden. Någon av mina läsare som läst denna bok? 

4 reaktioner på ”Min boksamling”

  1. Nej det har jag inte men läser hennes bok ”Den högkänsliga människan” på svenska som släpptes i år. Susan Cains bok Quiet ska visst också ha släppts på svenska i år men jag behöver främst lära känna min högkänslighet. Någon annan kanske har läst The highly sensitive in love? Sköt om dig!

    1. Vad roligt att du läser den svenska utgåvan! Jag tänker beställa den och Tyst! av Cain när jag har slut på böcker att läsa :). Hur går det med utforskandet av din högkänslighet? Kram

      1. Tack för din fråga, det går framåt, nu förstår jag mer om varför jag är som jag är, det är väldigt många drag som jag har som visst är vanligt för högkänsliga. Jag är förundrad men samtidigt är det skönt med bekräftelsen att veta att jag inte är konstig. Just nu är jag i en ”vi och dom”-fas, för att föreställa mig deras perspektiv, att icke-högkänsliga inte kan förstå men gör sitt bästa för att vara våra medmänniskor ändå, att de ser livet annorlunda och det måste jag acceptera vilket jag inte kunde tidigare. Det är ensamt att ha starkare värderingar och empatiskt förmåga än många andra har, exempelvis moraliska frågor. Men jag jobbar vidare, jag får nog ta och läsa Anna Kåvers bok ”Att leva ett liv, inte vinna ett krig : om acceptens” igen för att påminna mig om att acceptera en del saker för vad de är. Det vore kul att vid årsskiftet talas vid och berätta om vårt år för varandra, om våra framsteg och lärdomar, jag tänker på dig ibland och undrar hur det går för dig. Kram!

  2. Det låter så fint och vettigt att du förstår och accepterar din högkänslighet allt mer! Förmodligen en väldigt nödvändig fas du går igenom just nu, med att förstå hur icke-högkänsliga fungerar. Det är som du skriver svårt att mötas av andras oempati och att ha starkare moralisk övertygelse än andra känner jag väl igen. Det tär på en att inte andra är lika övertygade om att leva gott och schysst gentemot andra, djur och miljö exempelvis. Den boken du skriver om av Anna Kåver låter som en väl vald bok att läsa! Borde jag lägga till i min lista av ”vilja läsa”-böcker. Åh, det vore fint att ha det som en liten tradition att träffas vid årsskiftet och sammanfatta året och berätta om lärdomar och framsteg och baksteg. Det tycker jag absolut vi ska göra! 🙂 Tänker på dig också blir alltid glad när du kommenterar! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *