Praktik och böcker

Nu är praktiken slut. Förutom på två extradagar för frånvaro. Och vet ni? Redan nu känns det som att energin sipprar tillbaka till mig. Jag hoppas att det stämmer och fortsätter i denna riktning. Ärligt talat så har jag varit lite oroad för mig själv och den stress som levt i mig i flera veckor. Tänker vara rädd om mig själv och inte ta särskilt mycket på mina axlar alls förutom skolan.

De senaste dagarna har jag slukat Hungerspelen-trilogin. Så. himla. bra. Beroendeframkallande. Tror jag mestadels bara läst och gjort korta pauser för att äta eller besöka toaletten. Jag blir alltid sådan när en bok träffar mig i hjärtat. Karaktärerna blir som vänner och jag lever mig in i handlingen så. I efterhand när alla sidor är slut blir det mest en tomhet kvar. Kanske låter knäppt men jag saknar dem. Så igår såg jag filmen som baseras på första boken för att minska saknaden lite. Och nu går jag till musiken. Under hela tiden jag läste lyssnade jag nämligen om och om igen på detta album med Fall out boy. Så nu lever jag kvar i känslan jag hade när jag läste genom att fortsätta lyssna. Om och om igen.

Jag tror detta kan ha en del med HSP att göra. Att en kan leva sig in så himla mycket i en bok att man nästintill känner det som att man lever i deras värld. Så pass att böckerna och dess karaktärer sedan lever kvar med en långt efter att man läst klart. Det tyder på en förmåga att på djupet kunna ta till sig andras känslor och tankar. Sedan hjälper det såklart till när författaren är duktig med orden, för då blir bokens värld enklare att kliva in i. Jag tycker det är en häftig upplevelse när böcker slukar en så. Ännu en anledning till att hylla min HSP-personlighet.

Berätta för mig, har ni någon bok som ni minns var svår att släppa i efterhand? Känner ni igen er i det jag beskriver?

5 reaktioner på ”Praktik och böcker”

 1. Skönt att praktiken är över!!

  Velat läsa Hungerspelen-böckerna länge men bara skjutit upp det pga okänd anledning, men det här låter ju jättebra!
  Och så blir det för mig med nästan alla böcker, speciellt Den hemliga historien av Donna Tartt kanske, kan fortfarande ett år efter jag läste boken komma att tänka på karaktärerna men det är ju lite nördigt bara, haha.

  Ska svara på ditt mail senare eller imorgon!! Det har varit så himla mycket…

  Kram!

  1. Åh, då kan jag bara rekommendera dig att ta dig an dem när du får tid och ro. Till sommaren kanske? 🙂 Så härligt att den boken fastnade för dig, jag gillar verkligen den känslan. Ska ta och kika in den! Gillar för övrigt nördigheter!

   Åh, ingen brådska med svar! Jag har själv varit oerhört långsam med att svara på mail det senaste när det varit så mkt. Så har all förståelse. Kram!

 2. Det är så kul att kika in här och hitta texter där man verkligen känner igen sig själv! HSP är väldigt intressant och jag har inte hört talas om det innan, men känner absolut igen mig i det du beskriver!

  Jag rekommenderar varmt Maria Gripes ”Skuggserie” där den första boken heter ”Skuggan över stenbänken”. Böckerna har omslag av hennes man Harald Gripe och de målningarna är lika drömska och magiska som böckerna! Min största läsupplevelse dittills, tror jag var 16 år 🙂 Nu är jag snart 23.

  Kramar 🙂

  1. Hej Finny och tack för din kommentar! 🙂 Vad roligt att du gillar bloggen! HSP är verkligen intressant, finns mycket att lära sig om det.

   Åh, vad roligt med ett boktips. Så härligt med böcker man minns och de en läste och gillade under sin tonårstid är ofta sådana som fastnar! Ska definitivt kika på Skuggserien :).

   Tack igen för din kommentar, den gjorde mig glad!
   Kramkram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *