Utmaningen – hur har det gått?

Ja, nu är jag bra nyfiken! Hur har det gått för er som varit med i min earth hour-utmaning? 🙂 Berätta gärna i kommentarsfältet!

För mig går det bra hittills även om jag inte kanske har sorterat allting utan snarare slängt i det i en röra under diskhon ;). Grejen är den att det inte blivit så mycket saker och jag tänker att jag lägger allt i kategorier när det är dags att tömma, vilket förmodligen blir till helgen. Det som dock är kanon är att jag inte slängt något i den vanliga sopen utan där hamnar enbart mat och sådant som ska till brännbart.

recycle-450x450När jag flyttar till David i sommar tänkte jag att vi ska rensa ur ett av hans förråd i lägenheten och fixa smidig förvaring för alla förpackningar. På så vis blir det himla mycket enklare att källsortera istället för att allt ska trängas under diskbänken eller i tio olika påsar i köket ^^. Jag tycker man ska göra det lätt för sig att göra de bra valen istället för att det ska kännas som något jobbigt som bara rör till det. Så, det är nog dagens tips: Fixa god förvaring och sorteringskärl till källsorteringen så blir det betydligt enklare att faktiskt välja källsortering framför att lägga allt i brännbart.

4 reaktioner på ”Utmaningen – hur har det gått?”

  1. Nice! Jag har ätit vegetariskt väldigt mycket i flera månader, men just de här veckorna har gått så himla sämst. Men åt linssoppa idag i alla fall!
    Grymt att du kör med återvinning 😀 Det är bara skönt sen när soporna inte blir överfulla hela tiden 🙂
    Kram på dä!

    1. Ah, gött att du fått in en rutin och käkat mest vegetariskt! Ibland går en tillbaka och det är ju helt okej, men linssoppa låter ju himla fint :D. Ja, återvinner är fina grejer det även om det blir lite rörigt ^^. Kram på dig!!

  2. Vi källsorterar men inte så ambitiöst så att vi delar upp skräpet i köket. Vårt kök är så litet så vi lägger allt i en papperskasse som vi sen tar med till soprummet och sorterar där. Det ser oftast hemskt ut där men då vet man att jag försöker med min del på denna jord iaf.

    1. Ah, jag är nog ganska mycket inne på er bana just nu också! Men vill försöka få igång ett bra system i sommar när jag bor med David eftersom han har mycket bättre plats för källsortering än vad jag haft här i min etta. Tycker det viktigaste är att man försöker hjälpa miljön och inte bara ser på! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *