Kolonilotten<3

kolonistugaodlingslott

Jag drömmer om en liten plats att finna ro på. En plats där jorden är i centrum och där jag hjälper saker att växa. En kolonilott som är min egen. Där mina händer blir alldeles lortiga. Där jag går i morfars gamla skjorta med uppsatt hår och fascineras över de små fröna som ständigt växer. När jag inte är där skvallrar jorden under naglarna som jag missat om var jag gör av min lediga tid. Det är en plats där jag andas fritt och njuter av lugnet. En ruta jord dit jag tar cykeln, min favoritperson och en picknickkorg fylld med piroger och cider för att spendera hela dagen där. En filt ligger i cykelkorgen så att vi kan lägga oss och titta på molnen på himlen en stund ibland och hämta andan. Kryddorna som frodas får följa med hem och blandas i maten och gör att det smakar ljuvlans. När den första tomaten är mogen hoppar jag ett förtjust litet glädjehopp, tar kort med mobilen och skickar till pappa. På den där platsen är det grönt och jag trivs. Min egen kolonilott. 

_________________________________

Till sommaren kommer jag vara i väst eftersom jag fått sommarjobb där. Därför går jag ständigt och dagdrömmer om juni, juli, augusti just nu. Och allra mest drömmer jag om en liten kolonilott. Och det kan bli på riktigt. Bara det finns någon kvar. Håll era rara tummar att en liten lott kan bli min!

4 reaktioner på ”Kolonilotten<3”

 1. Åh, vad ljuvligt du beskriver det …
  Jag kommer gärna och hälsar på om du hittar denna fina plats. Jag sitter gärna tyst där bredvid dig, kanske med en kopp kaffe/te i handen, lyssnar på fåglarna och ler mitt mest njutbara leende. Kanske vi säger några ord lite emellanåt, men annars är det så där lugnt och fint. Åh vad ljuvligt …
  Har själv sökt kolonilott under många år, men inte hittat den rätta än …
  Det du önskar skall du få 🙂
  Ha en strålande fredag,
  Kramar Lina

  1. Åh, vad härligt DU beskriver det. Låter magiskt. Älskar sådana stunder. Att bara kunna VARA med en annan person. Inga krav på att prata eller göra något. Bara njuta av omgivningen och varandras närvaro. Gick idag förbi så vackra och mysiga kolonilotter här i Jönköping. Då längtade jag enormt efter att få odla på en egen. Tyvärr har det dock inte blivit någon egen för mig denna sommar. Det fanns lediga men det var så himla mycket jobb med dem att jag valde att stå över. Hoppas få kunna odla lite utanför lägenheten :). Som du skriver, det en önskar ska en få! Håller tummarna för att du finner rätt lott i framtiden.
   Tack för din kommentar, den värmde! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *