Utmaningen startar!

Nu är det tisdag och idag var alltså tanken att vi ska köra igång earth hour utmaningen! Den går ut på att jag ska försöka återvinna allt jag bara kan (förpackningar och så vidare) i två veckor medan ni läsare som vill äter helt vegetariskt mellan 5-7 dagar. Jag tycker att göra en utmaning som denna tillsammans med er gör att återvinnandet som i vanliga fall känns ganska tradigt nu känns skoj. Så detta får vi minsann göra om ;).

Jag tänkte som utlovat komma med lite tips på recept till er som ska äta vegetariskt. Därför har jag lufsat runt på internet och hittat en hel del inspiration. Så varsågoda: se, läs, bli läskade, inspireras, gå till affären, laga mat, ät – NJUT 😉sallad sallad 2Är du ett fan av sallader kan jag varmt rekommendera dessa två. Supersmarriga och mättande! Jag fann dessa på bloggen veganmage som är en personlig favorit. Det finns inget utförligt recept men här kan en se vilka ingredienser som ska vara med så kan en sedan ha i så mycket eller lite en vill ha av varje ingrediens.

bulgurEn väldigt enkel maträtt som jag fann i bloggen vegoriket. En sådan maträtt som en lagar när en inte är särskilt sugen på att laga mat men ändå vill unna sig något riktigt gott! Receptet hittar ni här.apelsintofu2Även detta recept är från Vegoriket och detta är tofu marinerad med apelsinskal och saft tillsammans med örter och ris. Jag blir alldeles hungrig när jag ser bilden och känner att detta måste jag pröva! Receptet hittar ni härQuornfärssås_1Som den pastaälskande person jag är måste jag ju tipsa om detta recept som jag själv tycker ser gudomligt gott ut. Det är alltså quornfärssås, en vegetarisk variant på köttfärssås. Min hemliga ingrediens när jag gör denna typ av såser är att ha i färsk ingefära, mumma! Receptet finner ni härOLYMPUS DIGITAL CAMERASist men inte minst bjussar jag på min favoritpizza och receptet till den hittar ni här.

Vill ni ha än mer inspiration tycker jag ni ska läsa Nina Åkestams blogginlägg där hon tipsar om olika länkar till vegetariska och veganska recept, bloggar och hemsidor.

Eftersom jag publicerar detta inlägg så sent idag säger vi att utmaningen börjar från och med imorgon! Heja heja oss!

6 reaktioner på ”Utmaningen startar!”

  1. Åh nice! Skit att jag å Sven redan bestämt en massa mat med kött. Men äter veggo alla andra måltider utom middag så länge, så får jag kompensera det sen 😉 Tack för prima recepttips!

    Ha det fint! å kram påre!

  2. Som vegan och eftersom jag redan komposterar och sorterar mina sopor (jag bor i en kommun som gör det enkelt!) så kände jag att jag inte riktigt kunde delta… 😉 Men jag finns för pepp, heja-rop och stöd!
    Allt gott, och kram! 🙂

  3. Hej Myran! Kul att du länkat till min blogg, veganmage.se! Som du kanske har sett så har ju bloggen inte uppdaterats på ett tag men desto mer kommer nu istället hända på min nya blogg, http://vegoteket.se . Hoppas du ska gilla den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *