Kroppen och blygsel

OLYMPUS DIGITAL CAMERASnart så sommar är du åter här<3

Idag har jag hört fågelkvitter så högt att jag var tvungen att hoppa till lite av vårruset som spreds sig inom mig. Dessutom har jag varit modig idag och hållit i en intervju med potentiell semestervikarie helt själv! Det var inte planerat men lika bra var det för jag hann knappt bli nervös när allt skedde så snabbt ;). Inser allt mer hur mycket bättre jag trivs när man bara är två personer än vad jag gör i grupper.

Jag tror hela dagen gav mig energi och förde in mig på inspirationskänslor. Och dessa känslor gav mig nya idéer som jag skulle vilja förverkliga! Till exempel kom jag fram till att jag i framtiden vill starta IRL-grupper för blyga (jo, just det hade jag redan kommit på förut :)) och att det i dessa grupper inte enbart skulle vara samtal utan också kroppsliga övningar. Jag känner själv som blyg att jag är ganska kroppshämmad. Jag vågar inte använda min kropps styrka alla gånger utan försöker istället försvinna och göra mig liten. Vilket är helt okej, att vara den tysta, men det vet ni nog redan att jag tycker.

Det jag tänker är dock att om vi aldrig testar vår kropp såsom att ta kraftfyllda steg eller att höja rösten kan det bli allt svårare att också ta plats när man faktiskt vill det. Därför är min idé att i dessa IRL-grupper att man tillsammans får öva sig kroppsligt att använda sin kropp och röst. Till exempel testa att skrika eller att göra stora rörelser. Jag tycker själv sånt är himla läskigt i början men också befriande när man äntligen når till känslan att ”detta är okej”. Då blir det förlösande och som att kroppen blir lite mer fri och att man kan andas ordentligt. I andra kulturer har det exempelvis traditioner att de går ut och skriker när de sörjer. Det tror jag är väldigt helande. Bra att få ur sig saker som annars lagras inom en och sedan blir ångest.

Vad tror ni om mina idéer? Skulle det vara en bra grej att ha med i en grupp för blyga? Dela gärna i kommentarerna era tankar!

11 reaktioner på ”Kroppen och blygsel”

 1. Hej Helena!
  Jag vill bara tacka dig för en jättebra blogg och hemsida. Det känns skönt att veta att jag inte är ensam om att vara introvert och att det är helt okej 🙂 Tack.
  Hälsningar Erika

  1. Tack för din kommentar Erika! Vad fint att du gillar hemsidan och bloggen, det värmer :). Du är varmt välkommen hit och jag hoppas du ska trivas!

 2. Helena! – I love your idea!! JA! Alla mår bra av att skrika loss, sjunga högt, skaka på och hoppa runt med kroppen och ta sig ur sin komfortzon! Frigör massa stillastående rädd energi och in med ny, frisk, modig! Jag vill vara med, haha! 🙂

  HEJA DIG!

  Kram och glad påsk,

  Petra

  1. Åh vad glad jag blev av din kommentar Petra! Det värmer med ditt glada och härliga sätt! Kanske vore något att driva tillsammans i framtiden :). Stor kram! <3 Glad påsk!

   1. 🙂 Härligt att få sprida glädje till människor som dig som uppskattar från hjärtat och ger glädje själv <3

    Ja! Jag gillar ditt tänk här :)! Framtida projekt/samarbete i någon sådan "andra" vore ju väldigt spännande, inspirerande och livsbejakande!

    Glad påsk!

    Kram

 3. Ett stort grattis till att du gjorde intervjun ensam – förstår att det är en ljuvlig känsla, som kan sprida ringar på ditt vatten.
  Det låter som en väldigt fin idé med att starta de grupper du funderar på att starta. Otroligt bra idé. Jag håller på dig och tror det kan bli succé 🙂 Mycket fina tankar du har.
  Är glad jag har hittat till din blogg.
  Önskar dig en fin skärtorsdag på alla sätt,
  Kram Lina

  1. Tack! 🙂 Det känns alltid fint med lite erfarenheter som gör att en boostas!
   Vad kul att du tror på min idé! Det värmer verkligen :). Är lika glad att du hittade hit för då har jag upptäckt din blogg! Hoppas din påsk varit och är fin. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *