Reflektionernas vecka

babyowl

Är kär i Ugglor för tillfället så därför bjuder jag på en söt bebisuggla<3

Praktiken har minst sagt tagit mycket energi. Att träffa nya människor varje dag och vara social från 8-17 är inte direkt optimalt för en blyg introvert själ. Jag är glad att jag fått så bra bemötande för det har verkligen underlättat för mig. Förutom att träffa en massa nya människor har jag också lärt mig mängder, dessa intryck tycks aldrig ta slut, haha. Jag har också reflekterat och funderat himlans mycket under dessa dagar. Tror inte mitt huvud vridit och vänt så mycket som denna vecka på väldigt länge. Men det gillar jag! Reflektioner ger energi och jag uppskattar att få nöta funderingar.

En reflektion jag haft är att kontoret där min handledare jobbar är väldigt… öppet. De har glasdörrar överallt och man kan se in i allas kontor. Skrivborden är oftast längst in i rummet och man sitter med ryggen mot dörren så att vem som helst kan kika på vad man gör på datorn. Tror detta är oerhört vanligt numera på kontor och minns jag inte fel tar Susan Cain upp just detta i sin bok Quiet!. Jag tycker själv det är oerhört stressande att ha folk gåendes bakom ryggen. Och för att jag ska kunna slappna av måste jag få ha det lite privat och ha min egen zon. Jag vill inte att folk ska kunna gå hur som helst utan att de i så fall får knacka. Tror också att jag skulle kunna ladda mina batterier lättare om jag fick gå in på mitt rum och verkligen kunna stänga om mig och känna att här är bara jag. Som det är på deras kontorsrum så känns det som att man aldrig är riktigt i fred.

Utöver detta trivs jag på kontoret. Mest för att de har en fantastisk utsikt över Vättern och Jönköping. Och jag kan förstå vitsen med öppna kontorslandskap. På något sätt känns det ju enklare att gå in till sina kollegor när allt är så fritt med otydliga gränser. Dessutom kanske känslan blir mer team-mässig om man inte har så slutna rum, att vi arbetar tillsammans och inte var och en för sig? Jag önskar man kunde hitta någon snygg kompromiss där både extroverta och introverta skulle trivas.

Vad tänker ni om detta? Trivs ni bäst i öppna eller mer slutna kontorslandskap? 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *