Måndag och raw food

Idag är det alltså den berömde måndagen. Jag är i väst igen för att ta vara på all tid jag kan med mina favoritpojkar. Nästa måndag börjar nämligen min praktik och då kör vi från 8-17 i tio veckor. Blir alltså inte så mycket tid över till att fara och hälsa på hjärtepersoner. Jag sliter med min hemtenta och börjar se ljuset i tunneln. Men allra mest vill jag bara läsa om raw food och spela monopol på playstation, två områden som jag helt snöat in på nu! Haha. Jag har verkligen insett hur mycket kosten påverkar min hud och efter att ha läst om människor som blivit hjälpta av raw food som haft liknande problem som mig är jag väldigt sugen på att testa!

Raw food innebär att man helt enkelt äter mycket råa råvaror och framför allt mycket gröna grönsker! Man värmer inte upp maten mer än 40 (?) grader eftersom maten efter det tappar mycket av sina värdefulla näringsämnen som är så himla bra för oss. Raw food är en glutenfri, vegetarisk, eller helst vegansk, diet där man gärna köper ekologiska produkter eftersom dessa har bättre näring och inte är besprutade med skit. Dessutom fint för naturen! Jag gillar dieten för att den både tar fram det naturligt bra i mat och för att den också tar hänsyn till människor och miljö omkring oss. Fint som snus ju!

rawfoodIdag ska jag bege mig till biblioteket och låna denna bok som inte är en renodlad raw food bok, men inspirerad av dieten. Jag vill gärna få lite tips på hur jag kan tänka och vad jag ska sikta in mig på och då är ju böcker en guldgruva. Boken finns att kika mer på och köpa här. Att jag inte lånar en som är helt raw food är för att dessa helt enkelt är utlånade och långa långa långa köer på. Har ni som jag problem med eksem kanske denna diet kan vara något att testa på? Jag tänker i alla fall pröva! Vill ni hänga med under tiden jag testar detta, att jag helt enkelt skriver om hur det går i bloggen?

För övrigt har mitt godisförbud gått hyfsat hittills. Det har dock gått ner två glassar på tre-fyra veckor. Inte farligt men samtidigt gör det att det sockersuget fortfarande finns kvar och kan hugga tag i mig helt plötsligt. Jag tänker testa raw food dieten med start denna vecka (torsdag eller fredag tror jag). Och eftersom den är utan socker som jag förstått det kommer jag försöka hålla mig 100% till dieten i alla fall två veckor för att få bort sockerbegäret. Sen kanske jag går ner på 70-80% raw, vi får se hur det blir helt enkelt!

Lämna gärna en kommentar om det vore roligt att jag skrev om raw food-testningen i bloggen! 🙂

6 reaktioner på ”Måndag och raw food”

  1. Ja det vore roligt Var faktiskt och lånade precis den där boken på biblioteket häromdan, tycker också att det är väldigt intressant 🙂

    1. Vad kul att höra! 🙂 Har inte hunnit kika så mycket i boken men den verkar okej! Dock sugen på att få tag på Pigg och glad med raw food, har du läst den? Hört gott om den nämligen :). Ha en fin dag!

  2. Ja, berätta gärna mer när du testar. Jag är också inspirerad och började köpa hem en massa avokado, kiwi, grapefrukt och röd apelsin. De två sista pressade jag och drack. Men för mycket grapefrukt fick jag ont i magen av så det gäller att hitta en balans. Jag skulle föreslå att du börjar nätt och ökar allteftersom då kroppen kanske inte är van med dieten och kan säga till att det är en massa annat som den inte är van att hantera. Men du har nog stött på berättelser om människor som testat dieten har blivit sämre först. Många ger upp här men sen när kroppen vant sig så har de som fortsatt mått jättebra. Jag hoppas du hittar något som passar.

    1. Åh, vad kul att du också testat lite Patricia! Men som du säger, det gäller nog att hitta sin balans och inte ge upp om man skulle må sämre först. Har varit inne på att inte gå ”all in” direkt eftersom jag snart börjar min praktik och kanske blir dietbyte och en ny miljö och långa dagar för mycket för mig. Så ska fundera lite och lägga upp en plan för några första små steg och sen ta fler när jag känner mig redo :). Tack för dina kloka tankar! Berätta gärna mer om hur det går för dig med testningen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *