Huden blir fin innifrån

Min viktigaste lärdom sedan jag började med bioresonans är att huden inte bara handlar om vad vi smörjer huden med utan framför allt vad vi stoppar i oss. Jag har i alla år jag varit till läkare matas med pratet om salvor men aldrig någonsin fått råd om kosten förutom att undvika de saker jag reagerar mot, som nötter. Men nu har saker fallit på plats och jag inser att jag ska se min hud som en del av helheten, inte som något som inte påverkas av hur jag mår i övrigt. Jag tror det är detta många missar när det handlar om eksem.

Precis som att psykiskt mående påverkar värk i magen påverkar också maten vi äter hur kroppen mår. Det behöver inte ens vara ”dåligt ansedd” mat som ger negativa effekter (även om de ger än värre ibland). För jag som alltid lagar min egen mat från grunden och aldrig äter skräpmat jag har ändå stora problem med min hud. Det beror på att maten vi konsumerar innehåller en hel del som inte är bra för oss. Jag tänker inte gå in så mycket mera i det utan tänker istället rekommendera en himla bra bok om just detta ämne, nämligen: 20130213_213204Lingon och Läppstift är skriven av den finska journalisten Noora Shingler. Så här står det på bokens hemsida:

För några år sedan mådde Noora Shingler inte bra. Hon led av magbesvär och uppsökte läkare för olika diffusa symptom. Efter en grundlig kartläggning av levnadsvanorna avstod Shingler från fem livsmedel: mjölk, kött, vitt mjöl, socker och jäst – och blev frisk. Shingler undersökte också sin sminkpåse och badrumsskåpet, som visade sig krylla av gifter.

I Lingon och läppstift berättar Noora Shingler om sin nya diet och om hur hon tar hand om sitt utseende på ett ekologiskt sätt. Hon belyser de många frågor vi stöter på när vi fattar våra dagliga konsumtionsbeslut och ger handfasta tips för ett mindre giftigt liv.

En inspirerande bok med viktiga, konkreta och inspirerande råd från pärm till pärm för alla som vill leva sundare utan gifter. 

Boken har alltså två delar där den första handlar om maten vi äter och den andra om kosmetikan vi använder. Jag tycker det är fint att denna bok både är kritisk med massa fakta samtidigt som den ger alternativ till bättre kost. Det är så himla fint med tänket att ta hand om både sig själv, andra och miljön – det tror jag man kommer långt på!

Boken finns att köpa här men annars rekommenderar jag er att kika på biblioteket!

2 reaktioner på ”Huden blir fin innifrån”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *