50/50 och Harold and Maud

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFör cirka två veckor sedan skrev jag om att jag lånat dessa två rullar från biblioteket och jag utlovade en recension av de båda efter jag sett dem. Den kommer nu!

50/50
Handling: Adam är 27 år och får, trots sitt hälsosamma liv, en allvarlig cancerdiagnos. För att hantera sin nya situation har han den bästa och inte helt smidiga polaren Kyle, sin chockade mamma, flickvännen Rachael och den nyutexaminerade terapeuten Katie som tar sig an Adam som sin tredje patient – någonsin.

Vad tyckte jag?
Definitivt en sevärd film som har charm! Jag gillade skådespelet även om jag alltid haft lite svårt för de roller som Seth Rogen spelar (i denna är han polaren Kyle). Gillar att den är vanlig och samtidigt ovanlig på samma gång. Men för mig saknades det något, jag fick inte den där fina känslan jag kan få när jag ser en sådan där speciell film. Så den får inte de finaste valörerna i betyg utan jag ger den en stark 3,5 poäng av 5.

Harold and Maud
Handling: Harold är en ung, depressiv kille som har som hobby att begå fejkade självmord inför sin mor, samt gå på begravningar. En dag möter han den snart 80-åriga kvinnan Maude som också gillar att gå på begravningar. De blir väldigt goda vänner.

Vad tyckte jag?
Alltså detta är en väldigt udda film och medan jag såg den tyckte jag egentligen inte att den var mer än okej. Men den har växt i efterhand och trots det underliga kommer jag kom mig själv med en känsla av att jag gillar den! Jag trivs med filmer där karaktärerna inte är ”vanliga” utan säregna, och det är sannerligen Harold and Maud. Skådespelet var också himla fint! Jag tror jag insett att jag borde se fler gamla rullar. Mitt betyg på denna blir faktiskt en 4 av 5!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *