Mandeloljan – en atopikers vän!

MandeloljaJag har skrivit lite tidigare om denna olja men nu tänkte jag skriva lite till. För min hud har sannerligen blivit så mycket bättre i ansiktet sedan jag började använda mandeloljan som rengöring. Nu kanske en del blir skeptiska till att använda olja som rengöring. Men det funkar alldeles utmärkt eftersom fett löser fett. Dessutom är den helt naturlig utan massa konstiga tillsatsämnen som man inte vet häften av vad de är. Du behöver alltså inte oroa dig för att du matar din hud med något skumt. Den är också dryg och inte fasligt dyr! Kostar 57 kronor på apoteket. För egen del har huden blivit mycket lenare och finare. Jag har i vanliga fall väldigt torr hud över mun, på ögonlock och på pannan.

På en del sidor på internet står det att nötallergiker ska undvika denna produkt, något jag inte alls kan instämma i eftersom jag själv reagerar på nötter men aldrig reagerat på denna. Förmodligen är det om man har mandelallergi man ska se upp. Jag rekommenderar dock att den som är känslig för nötter också tar det lugnt i början och bara testar oljan på en liten del av kroppen som inte är i närheten av halsen eller bröstet.

Om du är sugen på att testa denna rengöring ska jag nu berätta hur jag brukar göra under min kvälls och morgonrutin:

  1. Ta lite olja i handflatan och värm genom att gnida handflatorna emot varandra.
  2. Massera nu in lugnt och metodiskt i ansiktet. Fokusera speciellt på de områdena som är problemområden. För egen del lägger jag extra mycket tid på pannan som är värst.
  3. Passa på att andas in genom näsan och ut genom munnen och försök slappna av.
  4. Skölj sedan ansiktet med varmvatten.
  5. Torka försiktigt med en frottéhandduk.

Det blir en liten hinna kvar av oljan men för mig som är såpass torr gör detta ingenting. Jag behöver dock lägga till en extra kräm. På dagarna brukar jag köra med Quick repair creme  och på kvällarna med Maria Åkerbergs Shea balm för att riktigt boosta huden över natten.

Om man inte vill rengöra med mandelolja kan man även testa andra naturliga oljor. Bara att testa sig fram vad som passar bäst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *