Osäkerheten

20130202_125234Nu har jag tagit tåget västerut för att spendera dagarna fram tills måndag här med David. Det är jätteskönt att vara här. De senaste dagarna har jag mått väldigt bra i mig själv, på egen hand, vilket har varit väldigt värdefullt eftersom jag en period inte kunde hantera att ha ensamma dagar. Men det sociala har tyvärr varit kämpigt för mig. Att kommunicera avslappnat är himla svårt när jag inte känner mig trygg. Och det tar ganska lång tid innan jag blir trygg i en grupp. Att vi ständigt byter grupper i skolan hjälper inte direkt till.

Jag har haft väldigt svårt att tänka positivt när känslan av att inte alls passa in och vara värdelös varit så påtaglig. Ibland önskar jag bara att jag kunde vara lite enklare, att jag kunde slappna av och njuta mer istället för att få kämpa med orden och obehaget. Det känns inte riktigt rätt att ha det på detta vis. Det är inte alltid enkelt att vara den blyga. Många gånger tvärtom. Men innerst inne vet jag att det beror till stor del på andras attityder och att jag känner att jag är fel för att jag är tyst. Jag försöker lära mig själv att jag inte är sämre för att jag säger mindre och är försiktigare.

Däremot vill jag jobba mer med att slappna av i detta och att prata när jag faktiskt vill. Jag vill utveckla mitt sätt att kommunicera eftersom jag många gånger är osäker på grund av att jag inte övat så mycket. Som blyg undviker man ofta sociala situationer och missar därmed chanser att öva. Det är något jag fortfarande gör i skolan för att jag inte tror att någon vill prata med mig och för att jag inte känner att jag har något att säga. Men jag vill utveckla detta och öka min trygghet och tilltro till att jag kan prata, att jag visst har saker att säga. Både genom att boosta mig själv men också genom praktisk övning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *