Om Bioresonans och allergin

tomat_tiny_timJag tänkte jag skulle uppdatera er kring hur det går med min allergi och med behandlingen. Under julen gjorde jag åter igen kostförändringar och dessa tycktes hjälpa enormt eftersom min klåda om natten minskade för att sedan försvinna! Vilken enorm lycka och lättnad att få slippa klådan. Det jag hade gjort var att ta bort gluten samt tomat. Kändes dock ganska ironiskt och sorgligt att min favoriträtt – tomatsås och pasta – direkt gick bort. Men att se sådana snabba resultat gjorde mig motiverad till tusen, oavsett vad som försvann ur kosten. Huden slutade klia, började läka och blev oerhört mjuk – något den inte varit på hur länge som helst.

Över nyår for jag västerut till David och där blev eksemen lite sämre igen, högst sannolikt på grund av katten. Det kliade mer igen men samtidigt inte den där intensiva klådan jag haft tidigare. När jag senare återvände till Jönköping blev eksemet jobbigt på riktigt igen. Jag har funderat mycket och det känns som att klådan ständigt blir värre när jag är i denna staden. Tror inte det har något alls med och göra med luften eller liknande utan att det är psykiskt. Jag är ofta stressad här på ett sätt som jag inte är hemma eller hos David. Här kämpar jag socialt i skolan och med mycket ensamhet under fritiden samtidigt som studierna kräver mycket. Det känns som att det bor en inre stress i mig som påverkar eksemet minst lika mycket som min kost.

KollageKlicka på bilden för att se den i större format

Sedan december har jag använt mig av väldigt bra salvor och rengöring, som jag tycker funkar väldigt bra för mig. Som bodylotion har jag laveras Intensiv Bodylotion som passar min känsliga och torra hud perfekt. Den är väldigt fet men går lätt in i huden och känns inte kletig utan smidig på min hud. Lavera är förresten ett märke att undersöka för alla atopiker eftersom deras produkter är utvecklade för att passa just atopiskt hud! Och inte är de hutlöst dyra heller, sånt plånboken gillar.

Till ansiktsrengöring har jag gått över till att använda mig av mandelolja efter att ha läst om detta på bloggen Your Space. Denna blogg är verkligen ett ypperligt tips för att få mera bra tips på hur man kan ta hand om sin eksemhud! Bloggerskan har som jag atopiskt eksem och låter sina läsare följa med på hennes jakt efter lösningar på detta. Faktum är att alla produkter jag använder till huden just nu har jag snappat från hennes blogg!

Sist så har jag Quick Repair Creme, från Q for skin, som ansiktskräm. Det är en salva som baseras på svartvinbärsfröolja och som passar min atopiska hud väldigt bra. Den är återfuktande och fet men lägger sig inte på huden utan sjunker smidigt in och gör att kinderna känns bebislena efteråt! Underbar salva som tyvärr, till skillnad från Lavera, faktiskt är dyr. Men själv använder jag den bara till ansikte och hals och än så länge är det mycket kvar fastän jag smörjer minst två gånger varje dag (köpte den i början av december).

Utöver detta fortsätter jag med kokosfett och linfröoljan men har slutat med kapslarna som jag skrev om i detta inlägg. Jag hade inget emot kapslarna men efter att ha varit utan dem, eftersom de tog slut och jag inte tagit mig tid att köpa nya, och fortfarande ha lika mjuk hud tänker jag att det är lite bortkastade pengar. Jag tänker att Omega 3 som är så viktig för mig att få i mig räcker med intag från linfröoljan som dessutom är betydligt billigare än de dyra kapslarna. Duschen jag skrev om i det länkade inlägget tycker jag också fortsätter fungera bra men inte något magiskt ännu, det kliar fortfarande efteråt men något mindre än förut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASist – men inte minst – vill jag berätta om hur bioresonansbehandlingen går. Vi har nämligen börjat med pälsdjur nu, till min stora glädje! Jag blev behandlad specifikt mot Davids katt Oliver genom att jag hade med mig lite av hans päls och även för häst och hund. Min behandlare sa att mina värden på det vi behandlat tidigare, glutan och mjölk, såg bättre ut. Sedan gjorde vi behandlingen som vanligt och jag låg och slumrade till de gånger hon gick ifrån och lät apparaten sköta jobbet – värsta kvalitetstiden!

Efteråt kändes det inte något särskilt eller annorlunda. Men sedan reste jag till David och där märkte jag efter några dagar skillnad! Jag som alltid blir röd på kinder och över läppen när jag är där hade nu istället fin, mjuk, len och hudtonad hud! Helt fantastiskt. Det var inte helt bra hela tiden men det märktes definitivt att det gått åt rätt håll! Så himla stor lättnad och glädje för mig. Jag som älskar djur och speciellt denna katt så oerhört mycket. Lycka i kvadrat!

Just nu är läget med eksemet ganska bra. Huden är mjuk och len och inte alls särskilt röd i ansiktet. Tyvärr har jag en del klåda på ryggen och armarna, men antar att det beror på att jag varit väldigt stressad de senaste dagarna. Nästa vecka ska jag testa något jag aldrig gjort förut för att kanske kunna råda bot på min inre stress. Men det berättar jag om en annan gång!

4 reaktioner på ”Om Bioresonans och allergin”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *