Nyårslöftet

dear selfNumera är det ett nytt år. Siffrorna 2013 känns ovana och som att det ökäna otursnumret 13 gör att det ser fulare ut än 2012. Är ni fler som tänker samma sak om siffror, hur de ser ut? Att de upplevs olika på grund av deras utseende? Ganska knäppt, men jag kommer varje nytt år på mig med att tänka att jag antingen gillar eller ogillar siffrorna som nu står för året. Fast det var ju inte detta jag skulle skriva om.

Faktum är att jag tänkte berätta om mitt nyårslöfte för detta år. Och ärligt talat tror jag inte att jag någonsin haft ett bättre än jag har nu. Jag vill nämligen fortsätta på den väg jag börjat vandra än mer tydligt under 2012, nämligen att vara min egen vän. Och detta vill jag göra genom att Stå upp för mig själv mer. Jag har i så många år svikit mig själv genom att låta andra gå före och för att jag skäms. Detta vill jag försöka vänja mig av med. Som ni kanske minns skrev jag en text om att vara blyg och stark och det är vad jag vill uppnå. Att få vara min blyga person men samtidigt faktiskt stå upp för den, inte skämmas för att jag är timid utan stolt proklamera att detta är den person jag är.

Nu vet jag att dessa förändringar inte sker på en månad eller två, utan att det är en lång resa. Men det känns fint att ge ett löfte att under detta år börja gå på denna vägen allt mer och verkligen gå in för att öka min självrespekt. Jag har på sista tiden verkligen börjat tycka om min person och därför känner jag att jag bara måste göra detta – för att jag är värd så mycket bättre än all skam och nedtryckning!

Jag vill få allt mer kraft i det jag skriver här på bloggen om att det är något fint att vara introvert, blyg och högkänslig genom att också visa det mer tydligt i min vardag och inför andra! På så sätt tror jag att allt fler kommer öka sin förståelse, få tänka till och att andra av ”min sort” kan känna att de har något fint att vara nöjda och stolta med :).

Heja mig och heja oss!

10 reaktioner på ”Nyårslöftet”

 1. Precis samma nyårslöfte bestämde jag mig för! jag har insett att vara blyg OCH stark är faktiskt möjligt. Jag kanske inte är den som pratar mest, men jag försöker verkligen att inte känna någon ”skam” över det och försöka vara trygg i mig själv och den jag är. Det är först då jag verkligen kan utvecklas utan att känna en enorm press på mig själv!

  1. Känns så himla fint att du kommit dithän Emelie, att du accepterar och respekterar din person, det gör mig så glad! 🙂 Du har så rätt i det du skriver, när man släpper på skammen utvecklas man på riktigt. Heja dig och heja oss med nyårslöftet!!

  1. Tack Aida! och ja, heja oss! 🙂

   Nej, denna hade jag inte sett – vad roligt att se! Har ju tyvärr inte haft ro att läsa hela boken än men blir allt mer sugen nu efter jag sett denna serie. Har du läst boken? vad tyckte du isf? 🙂

   Lilla serien var också träffande och skoj!

   Tack och detsamma till dig!! 🙂

 2. Jag såg din kommentar på Niotillfem-Sandras blogg och blev väldigt nyfiken på din blogg, och är glad att jag klickade mig in här. Kändes som en liten fristad för oss introverta i den stora bloggdjungeln. 🙂 Kommer defenitivt fortsätta läsa här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *