Veckans utmaning; Återblick

Veckans utmaningDenna vecka tänkte jag att vi ska blicka tillbaka på de utmaningar som vi har gjort och fundera på hur det har gått. Har detta hjälpt oss något? Vad har varit svårt och vad har varit lätt? Genom dessa utmaningar tänker jag att man upptäcker både sina styrkor och sina svagheter. Man inser helt enkelt vad man själv behöver lägga mer energi på och vad som egentligen flyter på ganska bra. Samtidigt tänker jag också att de kan vara en hjälp att se vad man vill prioritera. För visst att vi kan ha problem med en mängd saker men jag tror inte vi alltid måste vara bra på allt heller. Ibland får man bara tillåta sig att släppa på att kunna allt och istället säga till sig själv ”Jag kan inte detta så bra men däremot kan jag faktiskt detta och det är inte fy skam!”

Är det något jag själv lärt mig av dessa utmaningar är det att vara snäll mot sig själv. Det är kärnan i att komma till ro med den man är. Vi som har problem med det sociala hackar så himla ofta på oss själva. Jag tror knappast det går en dag utan att jag gör det i tanken. Det tycker jag är sorgligt och faktiskt slöseri med tid. För vi är värda så mycket bättre! Vi är faktiskt bra! Jag önskar så att jag och alla ni, mina läsare, kunde ta till oss det mer och mer för varje dag som går. Genom att vara schyssta mot oss själva, genom att vara vår egen vän och genom att heja på och stötta vår egen person.

Jag tycker verkligen att blyga, introverta, försiktiga, tysta, eftertänksamma, starksköra, känslosamma, tänkande människor är vackra! Det finns så mycket att hämta i dessa personer och det är något jag vill att allt fler ska upptäcka. Jag hejar på oss allihopa och jag tror att vi en dag kommer gå runt och vara stolta över de vi är :).

 

6 reaktioner på ”Veckans utmaning; Återblick”

 1. Hej! Jag hittade den här gamla artikeln som handlar om en gammal idol-medlem som blir kritiserad för att vara blyg: http://nyheter24.se/noje/idol/615285-blyga-idolen-tv4-visar-fel-bild-av-mig.

  Jag blir arg av den här texten. Dels för att hon får kritik för att vara blyg. Hur fanken kan man ge ”kritik” för en människas personlighet? Dessutom gör det mig arg att hon känner sig tvungen att gå i försvarsställning och säga saker som ”de har fått fel bild av mig, jag är inte alls blyg” eller ”jag ska visa dem att jag inte är blyg”. Det är inget fel att vara blyg privat, jag blir så arg! Laila Bagge hade sagt att hon inte kommer få några fans om hon inte slutar vara så blyg och ntrovert.

  Men ett ljus är i slutet av artikeln när Alexander Bard uttalar sig och menar att han inte alls håller med sina kollegor: ”ag bryr mig inte om hur Amanda är vid sidan om scenen. Det är ju inte på intervjuerna som man blir rockstjärna – det är på scenen. Det finns en massa blyga stjärnor, som Nina Persson i The Cardigans till exempel. Det blir bara spännande och mystiskt att hon inte säger så mycket.” Bra där Bard.

  1. Hej E! Tack för tipset om artikeln! Jag blir också upprörd av att läsa sådant. Precis som du skriver så tycker jag det är fel att kritisera någons sätt att vara. Och sorgligt att Amanda känner att hon måste försvara sig :(. Självklart kan man vara artist och samtidigt vara introvert och blyg, precis som Bard säger. Jag tyckte inte särskilt mycket om Bard under idol men där sa han verkligen något klokt :). Själv gillar jag verkligen de mystiska artiserna!

   Tack igen för tipset E och roligt att du kommenterar och delger dina tankar, det uppskattas väldigt mycket :).
   Kram!

 2. Hej igen! Ja jag hittade till den här bloggen för inte alls speciellt längesen, men har läst igenom nästan alla inlägg och kommer följa den i fortsättningen. Det vore som att det skulle varit jag själv som skrivit den. Jag har varit blyg hela mitt liv och fick hela min uppväxt ta emot kritik för att jag var för tyst i skolan osv. Det är först nu i vuxen ålder som jag insett att det är helt åt skogen att man hela livet fått budskap att man är ”fel” och måste ändra på sig och att det är bara utåtriktade och sociala människor som kan vara bra människor. Dessa budskap har jag fått från alla möjliga håll – både av lärare och min familj – det är först nu jag fått en mer nyanserad bild av mig själv och blyghet och lärt mig uppskatta och tycka bra om mig själv precis som jag är.

  Kommer fortsätta läsa din blogg flitigt, och vill tacka dig för allt klokt du skriver!

  / Elin

  1. Hej! Vad roligt att du gillar bloggen Elin, det gör mig glad! 🙂 Känner ju väl igen mig i det du berättar om från din uppväxt med att känna och få höra att man inte duger som tyst. Skönt att du nu kommit dithän att du insett att det är fel av de som gjorde på det sättet och att du är bra som du är! För det är verkligen något fint att vara av det tystare slaget :). Känns fint att ha dig som läsare!

   Kram /Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *