Älskade kött, eller?

OLYMPUS DIGITAL CAMERASom ni säkert redan vet har jag i fyra år varit vegetarian. Nu har jag börjat äta lite kött på grund av att det ska gynna min bioresonans-behandling. Men det är såpass ovant för mig så jag tror jag bara ätit det två gånger på två månader. Sedan är en viktig faktor att det är svårt att hitta bra, ekologiskt, kött. Anledningen till att jag slutade äta kött från första början var för att det är bättre för miljön och djuren. Dessutom är det så himla gott med vegetarisk mat. Jag blir ledsen av att tänka på hur djur blir utnyttjade bara för att vi ska kunna äta kött sju dagar i veckan. Eller hur mycket energi det läggs på köttproduktionen och hur negativt det påverkar vår natur.

Jag anser egentligen inte att felet är att vi äter kött. Problemet är den kolossala mängden och att vi äter dåligt kött. När mina föräldrar växte upp åt man kött till söndagsmiddag, inte mer. Och man köpte kött från en bonde i närheten där djuren fått gått fria och haft ett bra liv. Idag äter många kött varje dag och påstår att man inte blir mätt på en vegetarisk kost (något jag upplever konstigt eftersom jag inte märkt någon större skillnad när jag bytte kost). Köttet vi äter kommer ofta från djur som levt trångt och blivit gödda med mat för att bli så stora som möjligt. Något som innebär att det inte är lika näringsrikt som det ekologiska köttet.

Att minska på köttet är något som gör stor skillnad och som faktiskt inte är så svårt. Och det är en myt att det inte finns god vegetarisk mat, för det lovar jag att det gör! Vad sägs om En krämig pasta sås av ruccola och svamp? Eller kanske Vegetariska wraps med hummus? Eller varför inte en Orientalisk gryta?

Vill ni ha mer tips på vad man kan laga så kan jag gärna dela med mig av mina egna favoriter som jag lagar i vardagen. Vore det intressant? 🙂

Sist men inte minst vill jag tipsa om en dokumentär som sänds ikväll kl 23 på kunskapskanalen, om just kött. Den heter Världen; Älskade kött. På den länken kan man också se dokumentären online, ifall ni inte kan se den just ikväll. Jag tror den är viktig att se för alla. Berätta gärna vad ni tyckte ifall ni ser den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *