Veckans utmaning. Vecka 50 – 2012

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEfter en veckas uppehåll kommer nu veckans utmaning tillbaka! Denna vecka ska vi ge av vår tid till någon som behöver i vår omgivning. Att ge av vår dyrbara tid tycker jag är något väldigt fint, faktiskt bättre än alla presenter. För det mesta är det just den mänskliga kontakten och umgänge som vi behöver. Detta är en väldigt öppen utmaning för du kan ge din tid till valfri person som du anser skulle behöva det. Jag tänkte ge några förslag.

  • Om det finns någon i din närhet som inte mår på topp nu och som skulle behövas uppmuntras – överraska den med något för att visa att du bryr dig! Kanske en mysig kväll med julbak eller kanske bjuda den på bio?
  • Har ni Frälsningsarmén eller något liknande där du bor som har sammanhang där man kan umgås med människor som är utsatta, exempelvis ett café? Isf kan man besöka denna plats och samtala med någon som kanske inte har så många att samtala med. Jag har ju själv erfarenhet av Frälsningsarmén här i Jönköping och alla de som suttit ensamma som jag slagit mig ner hos har påpekat vad trevligt det var med någon att prata lite med. Det ger också himla mycket tillbaka, jag har alltid gått därifrån med en fin känsla!
  • Har du någon i din omgivning som har det stressigt just nu? Då skulle du kunna avlasta denna person genom att hjälpa den med exempelvis matlagning, städning eller kanske julklappsinhandling! Detta är förövrigt en bra julklapp att ge bort – en tjänst så att man kan hjälpa varandra :).
  • Om du har någon, en mormor eller vän, som du inte hör av dig till så ofta – skriv ett brev! Jag älskar själv att få brev på posten. Det är så personligt och det gör en varm i magen att någon tagit sig tid att skriva för hand och skicka på posten.

Har ni några egna förslag på vad man kan göra för att ge sin tid till någon annan? Berätta gärna i kommentarsfältet!

All lycka till med detta kära ni! Själv ska jag försöka mig på att hjälpa mamma extra nu inför jul när jag åker hem till helgen :).

Varma kramar!

2 reaktioner på ”Veckans utmaning. Vecka 50 – 2012”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *