Så går Bioresonans + Tips

Jag tänkte jag skulle berätta för er hur behandling går för mig. Som ni kanske anar sedan förra inlägget har det inte hänt så mycket än. Men med tanke på att jag bara gjort tre behandlingar samt att mina eksem funnits med så himla länge så är det egentligen inte så konstigt. Min behandlare säger också att för de som får börja med att behandla mjölk och spannmål (vilket jag gör) brukar det dröja längre innan de märker av resultat. Nästa gång, imorgon, ska vi börja behandla mig för fisk och efter jul för pälsdjur och då kommer jag förmodligen börja märka större förändring.

Det främsta som händer i min vardag kring detta är att jag ställt om min kost och numera inte äter några mjölkprodukter alls. Dessutom försöker jag minska mitt glutenintag genom att variera mer med potatis och ris. Det har inte varit så svårt för det finns faktiskt många alternativa produkter att ta till. Dock börjar jag sakna fetaost, mozarella och Ben&Jerrys glass väldigt mycket :). Efter att ha ställt om kosten tycker jag mig märka att magen min blivit lugnare men någon förändring i eksemen ser jag inte alls. Att det blivit vinter och väldigt torr luft tror jag inverkar än mer på att mitt eksem bråkar som det gör nu.

Pictures

Förutom kosten har jag börjat försöka få i mig mycket omega-fetter för att min torra hud verkligen har brister på detta. Jag får i mig detta på flera olika sätt. Dels två olika slags kapslar, svartvinbärskapslar och nattljusoljekapslar. De förstnämnda ska ätas vid måltid. Sedan försöker jag också ha i linfröolja i min mat eftersom den också är rik på de fetter jag saknar. Dessutom har jag blivit rekommenderad att steka min mat i kokosfett, något jag faktiskt också använder direkt på huden efter jag duschat. Just efter dusch är huden väldigt känslig och uttorkad så då är det extra viktigt att smörja. Det kan även vara en god idé att smörja sig med olivolja innan dusch så att huden har ännu lite mer motståndskraft.

duschhandtagPå tal om duschning. Jag skrev för ett tag sedan om att jag köpt ett speciellt duschmunstycke som innehåller mineraler och som tar bort det som är dåligt för huden i vattnet. Jag har nu testat det ett par veckor och tycker att när jag duschade senast så kliade det inte lika mycket som det brukar göra efter dusch. Dessutom är det en bonus att det finns olika inställningar så det känns lite som massage när man står i duschen, himla fint! Detta är ganska dyrt, kostade nästan 500 kronor, men det ska räcka för en familj på fyra personer i ett helt år om alla duschade varje dag. Så för mig som bara är en person som duschar varannan/var tredje dag så lär det räcka länge!

Jag har också prövat nya salvor men jag tänker att jag måste använda dem lite längre innan jag uttalar mig om dem. Får helt enkelt återkomma om det!

Skriv gärna och fråga om ni har något ni undrar :).

En reaktion på ”Så går Bioresonans + Tips”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *