Mystisdag

Idag är det tisdag och jag är väldigt trött. Under helgen var jag i Uppsala och hälsade på min syster och fina vänner – himla bra helg faktiskt! reste hem igår och det kliade som aldrig förr på bussen så jag tror det är därför jag fortfarande är så trött. Spänner mig nämligen som en get när det kliar och har sig.

I alla fall så har jag idag tagit mig en riktig myskväll med bakning och sagoläsning av den nya Pettson och Findus boken ”Findus flyttar ut”. De som känner mig vet att jag bara Ä L S K A R dessa böcker. Så när jag var på biblioteket tidigare idag och hämtade ut en reserverad bok och sprang på denna i en hylla så var det ju givet att låna med den också :). Det bästa är de detaljrika bilderna.

Brödet jag bakade är ett brytbröd med massa örtkryddor i toppat med pumpakärnor. Blev riktigt gott! Vill ni se receptet finns det här, dock så gjorde jag inte som receptet säger att man ska göra med att kalva ut och göra som när man gör bullar för att sedan ha i fyllningen. Nä, jag hade i kryddorna redan när jag gjorde degen och så lade degen i formen direkt efter jäsning istället för att kavla och så fick det jäsa lite till. Sedan skar jag jack i degen för att det skulle bli brytbröd, penslade med sojamjölk och hade på pumpakärnor och sen så var det skjuts in med det i ugnen i 25 minuter!

Hoppas ni också har en fin kväll 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *