Veckans utmaning v47 – 2012

Nu är det en ny vecka och detta innebär en ny utmaning! Och denna gång ska vi ge någon en komplimang :). Jag är själv av den åsikten att vi ger varandra för lite uppmuntran och komplimanger. Allt för ofta går vi och tänker snälla saker om andra utan att informera dem, så jag tänkte att denna vecka när vi tänker något positivt om någon annan ska vi försöka säga det istället för att stanna vid enbart tanken! Så om din klasskompis har en snygg kofta – säg det till hen. Har din kollega bakat goda bullar – berätta det. Gör en vän något du uppskattar – låt den veta det :).

Jag tror att komplimanger och uppmuntran kan göra mycket med en relation och en atmosfär. Vem blir inte glad av att vara uppskattad liksom? Jag tänkte försöka få in en komplimang/uppmuntran varje dag just för att verkligen försöka förbättra mitt mönster, men ni som läser får göra precis som ni vill. Kom ihåg att man också kan göra denna utmaning via sms men försök då göra både och eftersom det är den sociala pratdelen vi försöker öva på :). Önskar er alla lycka till!

Förra veckan var utmaningen att fråga om hjälp i en affär. Jag valde att göra utmaningen i en Lifeaffär (hälsokost) när jag behövde nya salvor till kroppen. Denna gång hade jag lite tur och personen som jobbade kom fram och frågade om jag ville ha hjälp med något. Så då sa jag att jag behövde lite hjälp och råd om vilken salva jag skulle välja till min typ av hud. Jag berättade om vilka jag testat förut och frågade om hon hade några tips. Det hela var ganska snabbt över och jag fick ett väldigt trevligt bemötande vilket betyder mycket för hur jag känner mig efteråt. Dessutom var det så lugnt i butiken och jag var en av få kunder just då. När personalen och atmosfären är mindre stressad tycker jag det är enklare att slappna av så det var skönt :).

Berätta gärna i kommentarsfältet hur utmaningarna går för er!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *