Sluta klaga på de blyga och tysta!

Jag älskar att kolla på programmet Så mycket bättre på lördagskvällarna. Fastnade redan första säsongen och gillar att få ”lära känna” artisterna lite mer och se deras versioner av varandras låtar.

Men både förra säsongen och denna har media och andra klagat på de som är tystare. Förra gången var det hån mot Laleh och nu är det Darin jag läser hånfulla kommentarer om på ett forum: ”Bara jag som tycker Darin är otroligt slätstruken och tråkig på alla sätt förutom låtarna? Tystlåten, asocial och blyg. Blir nästan nervös själv när han ska göra ett tafatt försök till konversation.”

Jag blir så trött på att blygsel och den tysta personligheten anses vara synonymt med att vara tråkig. Varför är det så himla eftersträvansvärt att man ska prata? Jag tycker faktiskt det är väldigt underligt för de allra flesta tycker det är jobbigt med personer som pratar ”för mycket”. Ändå är det helt fel att vara den timida och försiktiga, den som låter andra ta större plats. Lite ironiskt.

De allra flesta som är tystare och blyga föredrar att umgås i mindre grupper och i en lugnare miljö. När man intervjuade Laleh om hennes tystnad så sa hon såhär: ”Det är lite svårt att prata om sig själv hela tiden. Jag är lite mer så att jag vill betrakta och lyssna. Efter lunchspelningen var jag ofta väldigt trött. Instinktivt vill man bara vara själv, man vill förstå vad som har hänt och smälta det hela.” Jag tycker det citatet tyder väldigt mycket på en introvert personlighet. Att miljön hon befann sig i inte var gynnande för hennes egen person. Att hennes energi försvann och att hon hade behövt fått vila för att återfå den.

Att vara tyst och blyg är inte dåligt. Det är bara ett annat sätt att vara på. Bakom en stillsam fasad döljer sig så himla mycket mer. Kanske inte så konstigt att just de tysta, Laleh och Darin, är de personer som enligt mig levererat bäst i de senaste säsongerna.

4 reaktioner på ”Sluta klaga på de blyga och tysta!”

  1. Hej! Jag tittar in på din Blogg regelbundet. Du skriver så himla bra. Jag tror på dig. Tack för att du uppdaterar om blyga nyheter. Sidan blir bara bättre o bättre. Jag hoppas du blir större an kissie, hehe. Älskar ditt budskap. Känns som en lättnad att inse att jag duger. Tack igen. Keep up the god woork!

    1. Hej S! Så glad jag blir av din kommentar 🙂 Tack för uppmuntran och kul att du gillar bloggen! Det är när jag får kommentarer som din som jag blir påmind om vad det är jag kämpar för :). Så tack till dig!!

      1. Vet du va? Ja tycker du har sammanfattat mycket som skulle platsa i en bok. Mycket klokt som får en att må bra. Kram S

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *