Tankar om bloggen

Den sista tiden har det varit skralt med inlägg från min sida. Jag tror det beror för att det ständigt lever en stress i mig och att jag den senaste tiden tyvärr gjort bloggen till något av en prestationsarena. Ett ställe där jag måste prestera på topp och helst tre gånger om dagen. Alltid ha något att skriva om. När jag pressar mig själv på detta vis slutar det för det mesta med motsatsen, att jag inte finner någon kreativitet och inte kan producera något. På grund av detta tappar jag det roliga med att ha en blogg. Jag missar själva poängen. För bloggen ska vara till för mig och för att jag tycker det är roligt. Inte för att se statistiken öka ständigt.

Jag har ganska mycket mindre energi än de flesta andra och stress påverkar mig en hel del. Min kära har sagt till mig flertalet gånger att jag måste lugna ner mig. Och det är först nu jag på riktigt inser vad sant det är. Jag måste stressa ner och lägga fokus på skola och de jag älskar i första hand. Utöver det göra roliga saker som ger mig energi. Därför kommer jag hädan efter bara uppdatera bloggen när det känns roligt och givande. Alltså kommer det bli mer sällan, särskilt de helger jag reser iväg. Men det som publiceras kommer också vara bättre och inte skrivet för att få upp något. Mindre kvantitet och mer kvalitet! Jag tror det kommer bli så mycket bättre :).

Jag vill uppmuntra er också att våga sätta gränser och fundera ordentligt på vad som är viktigast i era liv. Våga skruva ner energitjuvar och att säga nej. Och gör saker som är själen på djupet mår bra av! Livet är till för att levas :).

3 reaktioner på ”Tankar om bloggen”

  1. Klokt av dig Helena! Jag har också sådana perioder mellan varven och då är det viktigt att tagga ner och ta vara på sig!

    Kram och sköt om dig nu! <3

    Petra

  2. Det är så viktigt att känna efter vad och hur mycket man orkar! Så du gör helt rätt, tänker jag! Och klokt om energitjuvar, men svårt…
    Allt gott, och kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *