Veckans utmaning v45 – 2012

Denna vecka ska vi utmana oss själva med att dansa! Det kanske låter löjligt för vissa men jag tror verkligen på att våga röra på sig själv och ”okeja” sitt rörelsemönster. Jag vet av egen erfarenhet att kroppen får lite uppskattning hos en person som tänker negativt om sig själv. Att börja tycka om sig själv handlar faktiskt väldigt mycket om att respektera sin kropp. Jag tror på att dansa till en låt man gillar skarpt kan vara en del i att börja acceptera och respektera sin kropp bättre. Det blir desto roligare om man lever sig in i det hela och tänker att man minsann är grymmast på detta! För en del kan detta vara jättesvårt att ens låtsas sig till men då kanske man kan öva sig på att härma någon man känner som har självförtroende och hur den brukar bete sig. Berätta gärna i kommentarsfältet hur det går för er, hur det känns och gärna vilka låt ni valde att skaka era lurviga till ;).

Förra veckans utmaning var ju att tänka positivt om sig själv. Hur har det gått för er? Jag har hejat på er på avstånd och hoppas att det har gått fint! 🙂

För mig har det gått helt okej. Det var svårt att få in utmaningen naturligt eftersom jag tenderar att glömma bort när det inte gäller en specifik situation man ska utsätta sig för. Men i fredags var jag och David och firade honom med hans släkt och det var jag lite orolig för. Jag började tänka en del negativt om mig själv för att jag inte sa så mycket. Men sedan stoppade jag mig själv och sa lugnt ”detta är inte mitt bästa element” (att prata i stor grupp) ”Det är okej att du inte pratar, du är duktig på att prata när det är mindre folk”. Och det hjälpte! Jag släppte det negativa och fokuserade på att jag faktiskt kan prata när jag har mitt rätta element – att prata med en eller två personer. Vilket faktiskt ledde till att när de flesta gått fick jag bra och givande samtal med de som var kvar :).

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *