Fina, charmiga och annorlunda filmer

Ikväll tänkte jag tipsa om några guldkorn som finns på film. Jag gillar filmer med hjärta och charm, som är annorlunda. Det finns så himla många jag har på min favoritlista så jag får börja med några så kan jag tipsa om flera längre fram!

Mary and Max

En charmigt animerad film som framför allt handlar om vänskap. Huvudpersonerna är den opoulära flickan Mary som bor i Australien och Max som har aspbeger och bor ensam i New York. Dessa två börjar brevväxla och under åren växer en fascinerande vänskap fram. Just brevväxling är något jag har varmt om hjärtat och jag uppskattar verkligen att en film har annorlunda huvudkaraktärer utan att försöka ändra på dem. Finfin film!

Garden State

Denna film såg jag första gången hemma hos min fina vän Siri i hennes barndomshem. Jag minns hur varmt det var i det huset med henne, hennes familj och deras mysiga djur. Filmen tar fram fina minnen. Själva handlingen är att Andrew, filmens huvudkaraktär, far hem till sin barndomsby eftersom hans mamma har gått bort. Han bestämmer sig för att inte ta sina antideppressiva tabletter och det bästa med filmen tycker jag är att han lär känna den underliga och charmiga Sam.

Little Miss Sunshine

Jag ler bara jag tänker på denna film. Hemma är den en favorit och vi skrattar gott när vi ser den tillsammans. Det handlar om familjen Hoover som alla följer med minstingdottern på hennes skönhetstävling. Det är den minst sagt underliga farfarn som har koregraferat dotterns dans, något som också är höjdpunkten i filmen! Det är en väldigt varm och rolig film och man blir berörd av relationerna i familjen. Gillar att det inte är den traditionella familjekonstellationen utan att både farfar och mammans bror finns med.

Amelie Från Montemarte

Ni har väl inte missat denna fantastiska film? Har ni det får ni i läxa att se den ;). Som en kär vän sa så hittar man alltid något nytt varje gång man ser denna, den är fantastiskt detaljrik. Och musiken! Musiken är bland den bästa filmmusik som finns. Filmen handlar om den egensinniga och blyga Amelie som genom finurliga hemliga handlingar både förgyller sina grannars tillvaro och ger igen på de som betett sig illa. Man får också följa henne på sitt letande efter personen som tappat bort sitt fotoalbum. Jättebra film som flyttat in i mitt hjärtat!

En reaktion på ”Fina, charmiga och annorlunda filmer”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *