Veckans utmaning v44 – 2012

Nu är det en ny vecka och det innebär alltså en ny utmaning! Denna gång vill jag utmana er alla och mig själv att tänka positivt om oss själva. Många blyga, inklusive mig, fokuserar lätt på det negativa med ens personlighet. Man fastnar helt enkelt lätt i negativa spiraler och förstorar det dåliga och förminskar det bra. Det anser jag är jätteviktigt att öva sig att ändra på. Den viktigaste personen i ens liv är ändå en själv och vi behöver ge oss själva mer cred för allt vi gör! Litet som stort.

Blyga är väldigt modiga, de gör saker fastän de tycker det är läskigt och känner sig obekväma, detta utan att ge sig själv ordentlig belöning efteråt. Men det ska vi försöka ändra på denna vecka! Försök vara uppmärksamma på vad ni tänker om er själva och var mer snälla i era tankar. Gör ni något läskigt – se till att peppa er efteråt och heja på er själva. Säg ”Det där var riktigt bra gjort” eller liknande och gör något ni tycker är roligt som belöning, eller unna er något gott (som delicatobollar ;)). Tillåt er vara som ni är och se det fina med just er person. Låt bli att klanka ner på er själva. Rå om er själva som om ni är just världens viktigaste person. Tillsammans kan vi försöka i alla fall!

Hur gick förra veckans utmaning för er? Berätta gärna i kommentarsfältet!

För mig gick det överförväntan. Jag pratade med en klasskamrat som jag inte alls pratat med förut. Det var hen som tog första initiativet men sedan tog jag mod till mig och frågade ut hen om ett ämne som kommit upp på föreläsningen vi lyssnat på. Det slutade med att vi pratade hela rasten och jag tyckte det var både givande och trevligt. Jag kände mig modig och det gjorde att jag var så nöjd med mig själv resten av dagen! 🙂

2 reaktioner på ”Veckans utmaning v44 – 2012”

  1. Förra veckans utmaning gick väl okay, jag satte mig vid några kollegor som jag inte känner så väl på en kafferast, och ströpratade lite med dem. Det är en väldigt fin arbetsplats jag har, det är fina personer som arbetar där så det kändes inte alltför läskigt. Vad jättefint att du kunde prata med en kursare, man har ofta rätt mycket gemensamt, om inte annat om det man just läser! 🙂

    Som en bonus till ”prata med någon”, så vart jag tilltalad (heter det så? Inte tilltalad i betydelse ”attraherad” 😉 ) av en person som satt bredvid mig på tåget. Jag satt och jobbade och när jag stängde ner för att kliva av så kommenterade hen min skrivbordsbakgrund på datorn, på ett positivt sätt! Det var kul att höra och jag tänkte så lätt det var att bara säga något så litet, men det kändes så trevligt! Och det gjorde också att det var lätt att svara, utan att känna sig blyg alls. Och jag tänkte att jag ofta gör det så svårt för mig, att jag vill vara så himla duktig och klok, men ibland kan man bara slappna av och säga -Du, jag gillar din bild! 🙂 Det kommer man långt med. Aja, det kanske blev en utsvävning, men jag fick det i tanken så hoppas det är okay!

    Ha allt gott! Kram! 🙂

    1. Vad fint att du gjorde utmaningen och att det ändå gick helt okej! Man behöver inte alltid göra saker så stora som du skriver, ibland räcker det med något mindre :). Så himla roligt att personen på tåget kommenterade din bakgrund! Jag håller verkligen med dig att vi ofta gör saker för svåra för oss, att vi måste vara så perfekta i allt. När det egentligen kan vara lika bra och tillräckligt att bara ge en liten enkel kommentar om någons bakgrund. Jag ska verkligen tänka på det :).Tack fr att du delade med dig! Ha det fint! Kram! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *