Trött på att inte orka

Idag är mitt självförtroende ganska lågt och min kropp helt energilös. Jag har sovit dåligt och mina eksem gör sig påminda hela tiden genom klåda och röda blaffor. Jag blir så oerhört trött och less på detta. Samtidigt som jag går runt med ett evigt dåligt samvete för att jag inte orkar som alla andra. Kan ni känna igen er i det? Jag får dåligt samvete för allt möjligt men vanligast är för att jag inte presterar tillräckligt i skolan, att jag inte hinner höra av mig så mycket till mina nära, att jag inte rör på mig som jag borde, att jag inte städat, tvättat och diskat som jag önskat.

Jag blir så himla trött på alla måsten och vad man borde göra. Men mest blir jag trött på det dåliga samvetet som ständigt pockar på. Och varför ska det pocka på extra när man redan mår dåligt? Är inte det lite som att sparka på någon som redan ligger ner? Jag blir faktiskt ganska frustrerad på detta. Och trött. Trött trött trött.

Nu ska jag ta och lägga mig en stund till, är helt slut efter natten. Hoppas ni har en roligare torsdag.

 

5 reaktioner på ”Trött på att inte orka”

 1. Ledsen att det är jobbigt med eksemet! 🙁 Jag kan uppleva att det dåliga samvetet blir starkare när man inte orkar riktigt, för jag kan då få svårt att logiskt sortera vad som är viktigast. Och som student kände jag ofta att jag inte gjort tillräckligt, men samtidigt så måste man lägga både ambitionsnivå och prestation så att det blir rimligt.

  Finns som stöd och pepp! Varm kram! <3

  1. Det känns som att den logiska delen i hjärnan blir mer suddig och får mindre plats när man mår dåligt, istället förstoras småsaker och som du skriver – man får svårt att sortera vad som är viktigast. Tack för din värmande kommentar, varm kram!<3

   1. Gillar också den sången, fin text! Favoritmeningen är: ” man behöver inte alltid va stark man får finnas ändå” <3

    Kram och trevlig helg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *