Sekunder som fastnar

Känner ni igen att vissa textrader eller musikstycken i en låt kan fastna i en och göra en helt lyrisk och till sig när man hör dem? Så är det ofta för mig. När jag hittar låtar jag verkligen gillar är det nästan alltid så att det är en del som sticker ut. Ibland handlar det bara om två sekunder. Ibland är det flera minuter.

En av de bästa låtarna jag vet är Queens ”Bohemian Rhapsody”. Den har typ allt enligt mig. Skulle jag vara tvungen att lyssna på bara en låt resten av livet skulle det vara den. I den finns det också ett speciellt stycke som fastnat hos mig och som håren reser sig på varje gång när jag hör. Lyssna på 2.26-2.43. Så. Himla. Bra. Älskar hur han ”oooar” ;).

Vilka låtar och musiksekunder har fastnat för er?

4 reaktioner på ”Sekunder som fastnar”

 1. Så är det för mig också, typ hela tiden! Ofta går jag på känslan och den bestämmer vad jag lyssnar på, ibland är det olika band och låtar, ibland ett album och ibland kan jag lyssna på en låt i flera timmar eller omgående i flera dagar. Fast jag skulle nog inte kunna gå till den längden att välja en låt som är speciell och kunna lyssna på den resten av livet :p Har funderat lite på det med vilka låtar och musiksekunder som fastnar och som så många gånger så fastnar min hjärna när jag ska försöka tänka ut något på beställning, men nu dök låten Eet av Regina Spektor upp i huvudet och sekunderna 0:55 till 1:16 kan jag relatera till och får ofta gåshud av hennes röst.

  Btw hittade jag din blogg från tjejjourens hemsida där du skrev ett inlägg om ensamhet, kunde relatera mycket till det så tack för att du skrev den, fick mig att tänka efter på ett bra sätt. För övrigt lägger du upp väldigt fina bilder på hösten, fin blogg du har Blyga Myran =)

  1. Vad härligt att du känner igen dig Aida! Just Regina Spektors Eet är ju underbar, förstår att låten och de sekunderna fastnat för dig :). Vad gillar du mer för låtar av henne?

   Fint att du gillade texten jag skrev för tjejjourerna :). Känns bra att den fick dig att tänka i lite nya banor! Och jag blir så glad av att få kommentarer av er som läser, få veta lite mer om er! Tack för att du gillar bloggen och för att du skrev en kommentar :).

 2. http://www.youtube.com/watch?v=tE0Rk1tj4LY

  Jag har insett att jag är svag för intron, de första tonerna som slår an en låt, som ger förväntan, som ger en känsla av glädje av att snart, snart få höra en underbar röst… Jag gillar många (alla 😉 ) av Anthony and the Johnsons låtar, men för att här välja en – Cripple and the Starfish. De första sekunderna på den är magiska!

  Kram!

  1. Du beskriver det så himla fint och bra, intron kan verkligen vara intresseväckande och göra en fylld av förväntan! 🙂 Låten du länkar var verkligen vacker, så egen röst han har, det gillas! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *