Oförstående lärare

Läser just nu boken ”Hon sitter ju bara där!” av Ingrid Lund som handlar om inåtagerande barn i skolan. Alltså elever som liksom jag är tysta, av olika anledningar. Ingrid Lund har intervjuat flertalet lärare och elever om detta ämne och just nu läste jag ett citat av en ganska nonchalant och oförstående lärare.

Mest irriterad blir jag på det hen uttrycker om att vi tysta bara väntar på andras initiativ  Som att det är vår tanke att låta alla andra göra jobbet så att vi slipper. Jag har så himla svårt för människor som inte tänker ett steg längre. Som inte kan se att det är något som blockerar och något som skrämmer. Sen att hen väljer att utsätta sina tysta elever för saker de tycker är obehagligt visar på en väldigt opedagogisk sida. Det är inte genom att vara rädd och uppleva stort obehag man överkommer det som är svårt. Blir upprörd över att lärare som denna vet så lite om oss tysta.

Som tur var fanns det också citat från lärare som hittat sätt att lyckas få de tysta eleverna att känna sig sedda och uppskattade. Just detta tyckte jag var extra fint.

Det borde vara obligatoriskt för alla lärare att läsa just denna bok.

2 reaktioner på ”Oförstående lärare”

  1. Det var ett mycket välskrivet inlägg Helena! Alla är sannerligen inte menade eller passande för läraryrket och det är synd att elever ska måsta ”utsättas” för denna trångsynthet och brist på empati och pedagogiska antenner.

    Förhoppningsvis blåser sig den introverta revolutionens vindar starkare och starkare och suddar ut trångsynthet som detta och gör skolgången enklare, mer lustfylld och ångestfri för alla elever! <3

    Kram

    Petra

    1. Tack Petra! Jag hoppas och tror faktiskt att det kommer bli bättre med tiden, det känns ju verkligen som att det är en introvert revolution på gång och då hoppas jag också att det blyga draget kan få en upprättelse. Ska jobba för att det ska hända iaf! 🙂 Tack för dina ord och din pepp!! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *