Upprörd och hoppfull

Idag ramlade jag in på en sida där man presenterar en ny app som kallas ”Aldrig mer blyg – Din guide mot blyghet”. Ni anar nog redan vad för känslor och tankar som kom över mig när jag såg detta.. Jag tycker det är så himla DUMT och FEL att säga till folk att de ska bli någon annan, att en del av deras personlighet inte duger. Hur skulle det låta om de lanserade en app som hette ”Aldrig mer pratsam/framåt/företagsam/spontan” eller liknande. Det skulle man istället ta som ett skämt eftersom de egenskaperna är så fast rotade i vårt samhälle. Men att råda bot på blyghet och bli kvitt del delen av sin personlighet är inget underligt för de flesta.

Jag blir faktiskt arg! Jag är så trött på att folk tar sig rättigheten att säga att människor inte duger. Ingen utvecklas väl för sjutton av att höra att de är fel? Att de ska bli någon annan? Nej, utveckling sker när man får höra att man är fin som man är. Att människor omkring tar sig tid att se det bra i ens person, inte hitta fel. Det är då man själv kan bli trygg och komma till den punkt att man själv och ingen annan kan bestämma vilken del av sin personlighet som man trivs med och vilken man vill jobba med.

Som tur var trillade jag inte enbart över den där appen utan också över en text som en lärare skrivit om blyga och tysta elever. En lärare som har förståelsen och som anser att skolan ska passa eleverna och inte tvärtom. Läs texten här och bli glad! Jag blev hoppfull av att läsa de orden :).

3 reaktioner på ”Upprörd och hoppfull”

  1. Tack Petra! Din kommentar hade tydligen hamnat i skräppost (inte okej!), så det kanske är det som gjort att dina kommentarer inte synts tidigare. Hoppas det slutar vara så när jag avmarkerat det nu, men ska fortsätta kika in där utifall.

   Vilket bra inlägg du skrivit! Människor är verkligen intressanta varelser och det var intressant att läsa om både dina och ”den blyge studentens” reaktioner! Tror absolut att det kan skapas ilska och sorg i blyga personer som fått höra att de är fel, men samtidigt inte någon ursäkt till att skippa ödmjukheten och slänga det jobbiga på någon annan. Men som du skriver – att förstå bakgrunden skapar förståelse och man blir mindre arg och upprörd över sådant beteende. Det är skönt att du kan ta det så! 🙂

   Ja, artikeln gjorde mig så himla glad och det gör mig glad att du också sprider den vidare 🙂

   KRAM!

 1. Ja men titta! Nu funkar det äntligen! Ha,ha, tokigt! Du får hålla utkik då så att mina kommentarer hamnar där det är tänkt! 🙂

  Ja, jag försöker att ta det som jag beskrivit i inlägget men jag lovar dig, det är långt ifrån alla dagar jag lyckas! Vissa gånger blir jag väldigt arg och ledsen och alla smarta ”svar på tal” kommer cirka 3 timmar efteråt! Men det är bara att fortsätta jobba och tänka att med tiden kommer de önskade resultaten oftare.

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *