Om blygsel och internet

 

Fina Yrsa

Jag hittade ett till radioprogram igår men tänkte att jag kunde spara det ena tills idag som tidsinställt inlägg (alla inlägg idag kommer vara det eftersom jag är i Jönköping och kollar lägenhet, skriver tenta och sedan reser till David).

Detta radioprogram tycker jag till och med var bättre än det jag länkade igår. Man intervjuar Nerja van Zalk igen men också Yrsa Walldén som själv har erfarenhet av blygsel (jättebra tips är att lyssna på hennes sommarprat!). Jag tycker det är fint att få höra någon som är blyg själv prata, det känns mer nära och äkta då. Sen var det väldigt intressant att lyssna på Nejras forskning kring hur internet påverkar blyga ungdomar, något som är hennes fokus just nu. Till skillnad från andra ungdomar som spenderar mycket med internetvänner istället för att umgås IRL så har det ingen negativ effekt på blyga ungdomar. Nej, faktiskt så säger Nejra att det istället är något som ökar blygas självförtroende och verkar positivt för dessa personer!

Tycker det var väldigt skönt att få forskning på det eftersom jag själv känner att just nätvänner är något som verkligen hjälpt mig fastän folk tittar lite snett på umgänge över internet. Sen ger det ännu mer stöd till mina gruppchatter, att det faktiskt kan hjälpa blyga ungdomar även fastän man inte ses ”på riktigt”. Känns väldigt härligt att ha det som argument att komma med om jag får kritik eller höjda ögonbryn någongång ;).

Radioprogrammet lyssnar ni på här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *