Morgonens mystik

Vädret idag är blåsigt och mulet och det påminner mig så starkt om campingsemestrar och hur de tidiga mornarna ofta såg ut på just detta vis. Hur det var alldeles tomt på folk förutom någon mer som blivit väckt av fåglarnas kvitter eller en obekväm luftmadrass. Jag minns att jag tyckte det var fridfullt men ändå lite otäckt. Av ren ovana förmodar jag. Ovan vid lugnet och det tysta. Samtidigt fanns alltid en känsla av att man aldrig var särskilt ensam. Runt omkring en slumrade och sov familjer, kärlekspar, vänner och släktingar.

Det är något särskilt med luften sådana stunder. Den är annorlunda än när alla vaknat. Jag har tänkt på det när jag cyklat hem efter att ha jobbat natt. Tidiga sommarmornar innebär en mer krispighet och ett större lugn i luften. Det är nästan lite mystiskt, som att man får ta del av en hemlighet. En hemlighet som man aldrig riktigt lyckas knäcka. Men det gör inget. För det är så fint att uppleva det på just det sättet, utan att riktigt begripa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *