Musikminnen

Visst har man vissa låtar som man kopplar samman med olika perioder och situationer i livet? Eller till en viss person? Eller rent av en doft? Jag har mest låtar kopplade till negativa episoder av livet, det är som att känslorna mer lever sig in i låtarna då och att jag under de perioderna lever med ett soundtrack som sedan föralltid blir kopplat till den tiden.

En låt som jag kommer ihåg precis vars jag var och hur jag kände när jag lyssnade på den är Hide and Seek med Imogen Heap. Jag var i Swaziland på praktik och hade fått ett jobbigt mail från en närstående. Jag satt på min madrass och kramade om mina ben. Hjärtat gjorde ont och jag mådde riktigt dåligt.

En låt som är från samma tid, men istället med positiva minnen, är Fascination med Alphabeat. Jag ser hur jag och tjejerna jag bodde med där nere diggade till denna och får upp massa skratt och härliga stunder. Den låten påminner mig så stark om hur bra jag egentligen mådde där nere. Jag hade inte mått så bra så länge som jag gjorde där nere någon annan gång innan jag for dit. Den låten representerar det och det gör mig så himla glad och tacksam.

Vilka låtar har ni speciella minnen till? Let’s share!

4 reaktioner på ”Musikminnen”

  1. Jag känner igen det där. När jag var 19 år och för första gången hamnade in på sjukhus en vecka så spelades Maroon 5, This love ofta på radion. Kunde inte lyssna på den på många år efteråt eftersom den var så starkt sammankopplad med obehagliga sjukdomsminnen. Först nu sju år senare har det börjat gå bra igen. Cover versioner brukar också funka. Jag brukar sammankoppla vissa cdn jag lyssnat mycket på med den årstiden jag lyssnat på den. Så jag brukar lyssna på vissa cd-skivor vissa tider på året, annars blir det helt fel. Lite konstigt kanske 🙂

    1. Ja, det är faschinernade hur starkt musik kan bli sammankopplat med minnen. Skönt att det börjar gå bra igen med just den låten :). Det där med att lyssna på vissa skivor och artister under olika perioder på året har jag hört fler berätta om. det kanske har och göra med att de helt enkelt passar bättre för den sinnestämningen man är i då 🙂 Underligt och intressant tycker jag! Någon särskild skiva du sammankopplar till denna årstid, sommaren?

      1. Faktiskt så kopplar jag en The Corrs skiva med början av hösten. Jag är ett stort fan av dem. Antagligen så måste jag ha fått skivan den årstiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *