Om att vara den blyga

Idag har jag läst en bra text om blygsel som jag vill dela med mig av. Det är Robin på hemsidan aspekt.nu som berättar om sina erfarenheter av att vara den blyga. Han beskriver hur tungt det kunde vara i skolan och jag känner så väl igen mig i mycket han skriver. Känslan av att vilja vara med andra men samtidigt inte våga av rädsla för att bli avvisad. Hur toaletterna kunde vara en fristad där man för en stund kunde andas ut utan att någon tittade på en. Hur man lärde sig vilka tider och områden man skulle undvika. Hur energikrävande det var att sitta på en lektion och vara rädd för att behöva svara på en fråga och säga fel.

I slutet av texten skriver han om att samhällets skeva fokus gör att vi blyga hamnar i ett onödigt utanförskap och att det inte är något fel med att vara den som inte alltid pratar. Jag tycker ni ska läsa artikeln och skriva något i kommentarsfältet om ni vill :). Här finns artikeln.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *