Känna av stämningar

Idag har varit en dag som jag har känt mycket. Eller mest känt av stämningar omkring mig. Ibland kan jag bli helt överladdad av att så tydligt kunna känna av människors tillstånd omkring mig. Har inte riktigt lärt mig hantera det utan försöker ofta fly istället för att konfrontera. Tror det handlar en del om konflikträdsla eftersom de mest krävande stämningarna är de som innehåller någon slags konflikt.

Jag försöker motivera mig med att om jag faktiskt konfronterar så kommer spänningen släppa. Och att det alltid är bättre att prata om saker än att tiga bort dem. Men jag blir rädd för att klanta till det och trampa någon på tårna. Så rädslan och osäkerheten gör att jag inte vågar och helt enkelt låter bli. Och då stannar stämningen som den var och mitt energiförråd töms. Först känns det nästan skönt, för att jag slapp ta i tu med det och möta det svåra och det okända. Men sen försvinner som sagt energin och jag får dåligt samvete för att jag varit feg igen. Och är det någon känsla jag avskyr är det just dåligt samvete. Det blir ett dumt negativt hjul som inte går att ta sig ur så länge jag inte möter det där svåra.

Men även om jag lätt fastnar där, i negativiteten, så försöker jag i skrivande stund att se på det från nya perspektiv och vinklar. Jag tänker att jag möter andra av mina rädslor och inte ska vara för hård mot mig själv. Jag vet nog långt långt inne i mig att jag en dag också kommer att våga köra över denna rädsla också. Jag tänker åtminstone försöka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *