Utökning av hemsidan

Sitter i detta nu och jobbar med hemsidan. Har mycket i huvudet som behöver komma ut i fingrarna och i text. Sedan en längre tid har jag haft en tanke om att ändra om introduktionerna till flikarna under Inspirationshörnan och skriva mer utförligt och fylligt. Just nu pysslar jag med Blygsel-fliken och därför är den för tillfället lösenordsskyddad. Jag tycker själv att det börjar bli riktigt bra och det är roligt att få ihop en text som samlar allt det positiva som finns med att vara blyg.

Sedan har jag en annan idé om att utöka inspirationshörnan med en flik för HSP (Highly Sensitive Person) eller Starkskör som man benämner det som en svensk variant. Jag har insett att många av den tysta personligheten också är just Starksköra.

Var femte person i Sverige är starkskör, det är alltså ganska vanligt. Att vara starkskör innebär att man tar in fler intryck och bearbetar dem på ett djupare sätt än andra. Man kan känna att man drunknar i sina känslor, att man blir uppfylld av både sina negativa och positiva känslor. Det kan vara ett musikstycke, en bok eller en gest från en annan människa som gör att man blir väldigt berörd på ett djupare sätt än många andra. Starksköra människor upplever att det kan skifta väldigt och att de ena dagen är oerhört starka och nästa väldigt skör. Dessa människor är väldigt känslomässigt begåvade. På nyhetsmorgon hade de en stund kring detta igår, titta här, där de också pratar lite om blygsel!

Nu är jag på jakt efter mer information kring detta ämne. Så sitter ni på någon källa eller har egna erfarenheter kring detta får ni jättegärna höra av er till mig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *