Chokladgrötsinlägg – dedikerat till Ida

Nu kära ni ska jag berätta om något alldeles fantastiskt, underligt och gottans. Nämligen; CHOKLADGRÖT! Vad är detta tänker ni nog nu… Och det ska jag alldeles straxt berätta *teasar*. Men först några ord om varför detta dedikeras.

Ida är en av mina finaste vänner. Jag lärde känna henne i Umeå och vi har haft många kvällar tillsammans fyllda av skratt och slappt häng. Detta helt utan dåligt samvete för att vi inte agerar feststudenter utan istället bejakar vår introverta sida till fullo (kanske ibland till det extrema..). Just för att vi vet att den andre trivs lika bra som en själv med att slippa klubbar med högt ljud och trängsel och slemmiga ragg… Istället har vi myst framför Idol och förfärats av Bard, fuldansat till ”Genom Eld” och spelat in en snygg video samt gjort mängder av KAKSMETAR. Det var hit jag ville komma. För både jag och Ida älskar choklad och onyttig kakdeg. Så därför tänkte jag direkt på kära fina Ida när jag fann detta chokladgrötsrecept, som både är chokladigt, gott och faktiskt nyttigt! Därför Ida – tillägnas detta inlägg dig, med glimt i ögat och ett hugg av saknad<3

Åter till vad detta är. Det är alltså gröt, fast med chokladsmak. Och så är det gjort i ugn. Sen smakar det inte så mycket gröt… Haha. Men, för alla som älskar choklad och dessutom skulle vilja ha fler nyttiga mellanmål kan jag rekommendera detta.

Du behöver detta:
1 dl havregryn
1 msk kokosflingor
1 msk kakao
1 msk solroskärnor
1 nypa salt
1 ägg
3 msk mjölk
1-3 msk honung (beror på hur söt man vill ha den)

Och så här gör du:
Blanda ihop de torra ingredienserna. Ha sedan i ägg, mjölk och honung. Häll över i en ugnsäker portionsform. Sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 10-20 minuter beroende på hur fast man vill ha den. Jag själv har den bara tio minuter eftersom jag gillar att den är lite lösare.

Senast serverade jag detta till kesella med lite vaniljsocker och bananbitar i. Supermumma!

2 reaktioner på ”Chokladgrötsinlägg – dedikerat till Ida”

  1. Vackraste, bästa och underbaraste Helena! Vilken grej! Tänk att det skulle finnas en nyttig version av chokladkakdegen, det här måste jag pröva i veckan! Jag blev så rörd av att läsa inlägget och det värker i kroppen av saknad. TACK!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *