Om programmet: Flyktingar, åk hem!

Sitter på jobbet och ägnar kvällen åt programmet ”Flyktingar, åk hem!”. Det handlar om ett gäng autraliensare som får komma nära livet som flykting på olika vis. Just nu har de fått vara med på en räd där man omhändertagit illegala flyktingar.

Jag blir så enormt upprörd och ledsen när man får ta del av en av deltagarnas åsikter. De är mitt uppe i en hemsk räd där människor på flykt just fångas in och personen står och säger att det är ”jättebra” och ”spännande” samt att ”de får skylla sig själva, de har gjort fel”. Jag har så himla svårt och förstå mig på sådana människor. Kan inte sätta mig in i deras tankar. Det finns väl för fan inte någon som skulle fly från sitt hemland och befinna sig olagligt i ett land de inte känner sig hemma i om de hade något val? Ständigt gå med en känsla av rädsla för att bli påkommen och tvingas åka tillbaka till ett land där man blir förföljd eller där inbördeskrig pågår som innebär livsfara.

Jag kan själv inte ens föreställa mig hur det skulle vara om det blev krig här. Om tryggheten försvann och jag inte visste att jag var säker i mitt eget hemland. Tänk att aldrig kunna vila eller andas ut, ständigt ha en oro i magen. Det jag dock kan föreställa mig är att jag skulle känna stor tacksamhet till människor i andra länder om jag kunde få finna trygghet hos dem och i det landet.

Åh. Det finns så mycket jag skulle vilja skriva om detta ämnet. Men orden korvar till sig i huvudet och blir inte som jag vill på skärmen. Så jag får sluta för denna gången.

Kan rekommendera er att se programmet, väldigt berörande.

3 reaktioner på ”Om programmet: Flyktingar, åk hem!”

  1. Jag ska ta och titta på det sen, verkar som ett program som jag kommer blir upprörd över… Återkommer med lite tankar efter det!

  2. ett nytt hjärn tvätts program för dom som ännu inte blivit hjärntvättade att älska mångkulltur projektet

    1. Hej! Jag tycker nog snarare att det verkar vara ett program som ger en inblick i hur det är att vara flykting, minska på kunskapsluckorna om denna grupp. Sen tycker jag heller inte att det är något fel med att tycka om mångkultur. Hur menar du med att det skulle vara ett hjärntvättsprogram?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *