Sommarvarma fötter och böcker

Jag befinner mig i väst sedan onsdag eftermiddag, därav den dåliga uppdateringen. Här har det blivit att ta igen sig, mysa i solen, äta sommarsaker som milkshake och pastasallad och titta på Prison Break.

Jag har börjat läsa om en av mina absoluta favoritböcker, I en klass för sig. Det är som att öppna upp en tidigare episod i mitt eget liv, både för att jag läst boken förut men också för att jag känner igen mig så himla mycket i huvud personens tankar. Den handlar om Lee Fiora som drömt om att gå på internatskola och lyckas komma in när hon är 14 år med hjälp av ett stipendium. Men det blir inte så fantastiskt som hon tänkt utan hon känner mig ofta utanför de andra eleverna. Jag tycker det som är mest faschinerande är vad hon oroas för. För det är precis sådana saker som jag kan gå och noja för. Som att sätta sig bredvid någon i bussen som inte vill att man sitter där. Eller inte veta när man går över vissa sociala regler. Eller som när hon beskriver hur hon omfamnat ensamheten och att gråta hysteriskt för att hon tänker att det skulle dra till sig en snygg kille som helt plötsligt skulle öppna dörren till hennes rum och ta hand om henne. Jo, man kan säga att igenkänningsfaktorn är hög hos mig. Även om jag skäms lite för att erkänna det sista 🙂

Jag kan varmt rekommendera att läsa den. Verkar tyvärr inte finnas till försäljning längre men finns säkert på bibliotek!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *