Avslutade relationers charm

Idag har jag funderat mycket kring gamla relationer. Avslutade relationer närmare bestämt. Vi har alla varit med om det, att mötet med andra människor inte fungerar längre eller att man glider isär utan att riktigt veta varför.

Alltid har jag sett på detta med sorg i ögon och hjärta. Att jag förlorat något, att jag kunde agerat annorlunda eller på något vis lyckats få relationen att fortfarande vara det den en gång var. Jag undrar vad som skulle kunnat ha blivit och ser möjligheter gå i tras. Och jag ser det fina i min sorg, att jag är mån om mina vänner och att utvecklas med andra människor. Men detta har skapat mycket press också. En känsla av krav på att höra av sig fastän man inte längre vet varför eller om man vill. Jag har tagit på mig för mycket ansvar för relationer där man är fler än en och jag inte ska vara den enda som försöker, det handlar om att ge och ta.

Idag inser jag att det inte enbart är sorgligt och av ondo när relationer byter skepnad eller avslutas. Jag ser tillbaka på de människor som en gång var mig nära och hittar så mycket de har lärt mig och hur mina möten med dem gjort mig till den jag är idag. Jag ser han som som invigde hockeyn i mitt liv och hon som gav mig så mycket skratt under min barndom. Jag ser hon som gjorde mig modigare i mig själv och han som fick mig och lyssna på Damien Jurado. Ingen av dem finns längre bland de jag umgås med men jag ser ändå hur de påverkat mig och det gör mig glad. Jag ser också att det på sitt sätt är tillräckligt. Jag behöver inte knyta relationer som alltid ska bestå, personer som finns en kortare stund i vårt liv är också fint och har betydelse för livet de med.

 

2 reaktioner på ”Avslutade relationers charm”

  1. jag gillar det här citatet;

    ”The two hardest things to say in life are hello for the first time and goodbye for the last.” -Moira Rogers

    som också passar ihop med blogginlägget och att vara blyg. Tycker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *