Rädsla för att misslyckas

Det bor ofta en känsla i mig. En rädsla för nederlag, motstånd och misslyckande. Just nu är det mina drömmar jag tänker på.

Det är tankar som: ”Tänk om folk tycker det är nonsens?” ”Tänk om de jag vill hjälpa inte tycker jag är trovärdig?” ”Tänk om jag behöver mer erfarenhet?” ”Tänk om jag måste forska eller jobba tio år först för att någon ens ska lyssna?”

Jag har alltid haft svårt för att människor ska tycka och tänka om mig. När någon uttryckt negativa saker har jag gått ner mig och världen har rasat samman. Jag är rädd för att det ska hända. För vem försöker jag lura om jag tror att det ska gå smärtfritt fram att kunna leva på sin dröm? Jag kommer behöva höja rösten och tala varmt för det jag tror på. Men jag vet inte om jag kan det. Det finns inget annat jag vill mer än detta men min röst sviker mig. Och då sliter det dåliga samvetet i mig. Kan jag inte ens stå upp för min dröm?

Sådana här dagar kommer. Precis som dagarna då jag är full av tilltro. Så jag försöker inte elda på tankarna eller trycka ner mig själv för mycket. Försöker snällt och tröstsamt peppa mig men låter mig också vara rädd. Det är en naturlig känsla när man vill något så mycket. För det vore så mycket att förlora.

Vad är ni rädda för?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *