Terapeuttankar

Började dagen med att lyssna på ett radioprogram som handlade om att psykodynamiska legitimerade terapeuter får stå tillbaka för den frammarscherande KBT-vågen. Det kan även vara svårt för den som inte ha råd att finansiera sina egna samtalsbesök att få tillgång till psykodynamiska samtalskontakter via landstinget. Varför? Lyssna vettja!

Om jag själv skulle bli terapeut i framtiden (är som lite sugen på och vidareutbilda mig till det!) skulle jag inte vilja hålla mig till enbart en av det psykologiska skolorna. Jag tror att man kring ämnen som blygsel och social fobi måste använda sig av samhälleliga perspektiv för att få människor att förstå varför det idag är ett så utbrett problem med det sociala. Sedan tror jag på KBT:s lösningsfokuserade väg och att man tillsammans med sin terapeut får utsätta sig för de situationer man tycker är jobbiga. Gillar också humanismens tilltro till den egna individens förmåga att göra gott och tankar om att även motgångar kan användas till något bra. Kanske vill jag även ha psykodynamiska influenser kring vad som pågått i barndomen som påverkar människors liv idag.

Haha, jag kommer bli en gottochblandat-terapeut! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *