Helt Blackout

Igår snubblade jag över ett ganska intressant program. Det är UR som sänder ”Helt Blackout” på måndagar kl 20 i SVT 1 och handlar om talängslan. Detta program hör samman med UR:s temasatsning som kallas ”Rätt att tala, vett att lyssna” där man samlar information och tips kring hur vi kan bli bättre i muntlig framställning, argumentation och berättande. Jag kan vara lite kritisk till att vi alla ska vara bra på att hålla tal och redovisningar inför andra människor, jag tycker inte det är något man måste vara skillad på. Bättre att öva sig på att vara snäll, generös eller ödmjuk isf, i mina ögon.

I Helt Blackout får man i alla fall möta fyra olika personer som känner stor ångest inför olika sociala moment. Det är alltså inte enbart fokus på att kunna hålla tal eller muntliga framställningar, något jag tycker är bra. Jag missade första avsnittet men jag tror att alla fyra har olika grader av social ängslighet. De träffas tillsammans med en psykolog som ger dem utmaningar varje vecka att utföra och så får man följa med dem på dessa. I gårdagens avsnitt var det bland annat en tjej som fick i uppgift att hälsa på nya människor på ett vintage-event då hon upplevde detta som jobbigt. Jag tänkte fortsätta följa programmet och se vad jag tycker!

Här finner ni det första avsnittet på UR:s webb.

En reaktion på ”Helt Blackout”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *