Provocerad

Läste SOS Barnbyars senaste uppdatering på facebook och blev lite grinig. Det stod nämligen:

”Är du positiv och utåtriktad? Har du lätt att få kontakt med människor? Vill du engagera dig för utsatta barn? Då är det här något för dig!”

Jag är lite trött på att positiv och utåtriktad tycks vara ord som i folkmun betyder samma sak. Som att den som inte är utåtriktad inte kan vara positiv eller glad. Och det här med att ha lätt för att få kontakt med människor… Det sitter faktiskt inte alltid i om man har lätt för och prata eller inte. Jag skulle snarare påstå att det är den som är inkännande och som har tid och tålamod att lyssna ordentligt är den som kan nå utsatta barn. 

Men sedan vet ju inte jag exakt vad de lägger i ordet utåtriktad eller i ”att ha lätt för att få kontakt med människor”. Dock skulle det inte skada att de använde andra ord än just positiv och utåtriktad.. 

/Provocerad myra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *