Läxan och jag

Idag ska jag försöka ta tag i lite skolarbete för att sedan gå på ledighet i ett par dagar. Jag är egentligen väldigt duktig på ”prokrastinering”, att skjuta på saker. Men för ett tag sedan läste jag ett inlägg i en blogg jag följer som tog upp ett nytt synsätt på detta. Bloggförfattaren menade att man kan se det som en gåva till sig själv att göra bort tråkigheter som att förbereda matlådor eller skippa den senaste serien och istället gå och lägga sig i tid. För att god sömn gör att min dag blir mer rik på energi och att den redan stressiga morgonen blir smidigare med en matlåda som är redo att stoppas i väskan. Vill man promt följa den sena serien kan man alltid kolla om den går på svtplay och anpassa tiderna.

Genom förberedelser, förarbete och planering ger vi oss bättre förutsättningar för att få en bra dag där vi mår bättre. Så därför ska jag nu riktigt rå om mig själv och skriva en reflektion ;).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *