Nya perspektiv på den tysta

Satt på en buss tidigare under dagen, begav mig från Jönköping till mina hemtrakter. Tog tillfället i akt att plita ner lite idéer och tankar.

En sak som återkommer när jag läser eller pratar om blygsel och tysthet är ordet; tråkig. Antingen är det andra som klär sin okunskap i ord eller så är det jag själv och andra blygisar som uttrycker en känsla av att vara grå och intetsägande. Försvinnande i mängden. Det gör mig både sorgsen och upprörd. För sanningen är en helt annan.

Man kan se det på det här sättet
Tyst, tråkig, grå, uttrycklös, feg, kall, intetsägande, osynlig.

Eller på det här sättet
Tyst, mystisk, inkännande, lyssnande, målmedveten, fantasirik, detajsinne, kreativ, förstående, spännande, lojal.

Ta tid och låt det senare sättet att se på tysta och blyga sjunka in.

/Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *